Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sistemul de iluminat din Sântimbru va fi modernizat: Proiectul de 1,4 milioane de lei, lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistemul de iluminat din Sântimbru va fi modernizat: Proiectul de 1,4 milioane de lei, lansat în SEAP

Localitățile Sântimbru, Coșlariu, Dumitra, Galtiu și Totoi urmează să primească lucrări de modernizarea și îmbunătățirea sistemului de iluminat. Comuna Sântimbru are deja un sistem funcțional de iluminat, însă acesta nu se ridică la nivelul standardelor impuse de SE EN 13201-2/2015.

Citește și: Tânărul care a provocat accidentul mortal de lângă Sântimbru, lăsat liber: „El stă în casă de sărbători lângă familia lui și copiii nevinovați zac în mormânt”

Prin această modernizare se dorește îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă. Pe lângă asta, modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu surse LED, se mai prevede în proiectul modernizării.

A fost publicat pe SEAP anunțul de licitație. Lucrarea are valoarea fără TVA de 1.429.376 de lei, iar termenul de depunere a ofertelor este 26 martie, ora 15:00. Așteptăm să vină cât mai muți ofertanți să putem reabilita sistemul de iluminat. Oricum, noi avem un iluminat foarte bun, însă după modernizare consumul o să se reducă. Toată comuna urmează să fie modernizată: Sântimbru, Coșlariu, Dumitra, Galtiu, Totoi,” a declarat primarul Sântimbrului, Popa Ioan Iancu, pentru ziarulunirea.ro.

Lungimea totală a rețelei electrice de iluminat stradal este de 28,02km și are o putere instalată de 51,44 kW pe străzile comunei. Acestea urmează să fie modernizate prin o instalație de iluminat cu corpuri cu tehnologie LED formată, printre altele, din:
-LES 0,4k sau LEA 0,4kV,
-stâlpi din beton sau metalici existenți și propuși care se vor echipa cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED și telegestiune proiectate
-console metalice zincate existente și proiectate

Valoarea estimată a proiectului este: 1.429.376,37.  Data limita pentru depunerea cererilor este: 21.03.2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea