Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem de iluminat public modern și eficient la Ocna Mureș: Licitația, de aproape 900.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Sistem de iluminat public modern și eficient la Ocna Mureș: Licitația, de aproape 900.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria Ocna Mureș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectul „Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public stradal din Ocna Mureș, jud. Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 870.000 lei, fără TVA.

Oportunitatea investiţiei este permanenta, data fiind preocuparea crescânda pentru reducerea amprentei de carbon in oraşul OCNA-MURES si de aducere a sistemului de iluminat public actual la exigentele tehnice impuse de standardele de calitate si reglementările in vigoare.

Electrica Furnizare Discount

Prin investiţia „Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public stradal din Ocna Mureș, jud. Alba”, se urmăreşte realizarea următoarelor obiective:

Obiectivul principal este realizarea unui sistem de iluminat public modern, eficient energetic (un climat luminos confortabil, cu un consum minim de energie utilizând corpuri de iluminat fiabile in tehnologie LED, interconectate intr-un sistem de telegestiune), care sa genereze mai puţine emisii de C02 fata de cel existent .in concordanta cu cerinţele beneficiarului si legislaţia in vigoare, in concordanta cu următoarele cerinţe:

  • performanta luminotehnica
  • performanta energetica
  • performanta in funcţionare
  • grija fata de mediu

Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea calitatii vieţii in mediul urban in vederea asigurării cerinţelor unei societăţi moderne si in dezvoltare.

Obiectivele specifice al proiectului vizeaza:

– dezvoltarea infrastructurii in oraş OCNA-MURES prin îmbunatatirea sistemului de iluminat public.

– crearea cadrului de dezvoltare al unei localitati moderne prin sporirea siguranţei traficului, a siguranţei cetăţenilor, prin creşterea confortului si orientării in teren, prin creşterea beneficiilor aduse de intensificarea activ itati i umane in exterior dincolo de lasarea întunericului.

– Sustenabilitatea investiţiei, astfel încât aceasta sa nu depaseasca gradul de suportabilitate financiara a beneficiarului si sa fie relativ uşor de intretinut.

– optimizarea consumului energetic: realizarea unui sistem modern si eficient de iluminat public care sa corespunda cerinţelor, normelor naţionale si ale Uniunii Europene, in paralel cu optimizarea consumurilor energetice, prin echiparea cu corpuri dc iluminat cu randament mare si costuri de mentenanta redusa, cu grad mare de protecţie, si cu caracteristici optice deosebite

Iluminatul public stradal din Oraşul Ocna-Mures este format din 800 de stilpi si 604 corpuri de iluminat cu sodiu din care 14 corpuri iluminat LED montate pe stâlpi din beton de tip SE. SE 11. SC 10005. 10001. 10002. Corpurile de iluminat sunt de tip PVB/LED, prevăzut pentru lampa vapori sodiu 100-150 W/45W. Alimentarea cu energie electrica a sistemului de iluminat public, se face prin posturi de transformare in construcţie terestra si aeriana.

Listă cantități:

  • Aparate de iluminat stradale cu LED-uri tip 1 – avand putere nominala maxim 40W/flux luminos mazim 5600 lm in numar de 250 buc;
  • Aparate de iluminat stradale cu LED-uri tip 2 – avand putere nominala maxim 60W/flux luminos maxim 8500 lm in numar de 320 buc;
  • Aparate de iluminat stradale cu LED-uri tip 3 – avand putere nominala maxim 80W/flux luminos maxim 11200 lm in numar de 48 buc.
Publicitate

Ştirea zilei

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a dat undă verde pentru proiectul ”alimentare cu apă potabilă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă, județul Alba”.

În prezent în localitatea Ocnișoara, care face obiectul prezenței documentații, localitate aparțînătoare comunei Lopadea Nouă din județul Alba, nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Pentru satele Lopadea Nouă, Asinip, Băgau, Beta, Ciuguzel și Odverem există alimentare cu apă potabilă, iar în Băgau și Lopadea Nouă sunt în curs de execuție lucrări de canalizare.

Se dorește realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă în localitatea Ocnisoara, comună Lopadea Nouă . Lungimea totală a rețelei proiectate va fi de 6241 ml și s-au prevăzut 13 cămine de vane, golire, aerisire și cu reductoare de presiune amplasate conform planurilor de situație anexate.

Electrica Furnizare Discount

Conform schemei sistemului debitul solicitat la sursă va fi prelevat din distribuția localității Odverem din conducta de PEHD Pn16 De110 mm, înaintea căminului de reductor existent.

Gospodăria de Apă se va amplasa pe teritorul localității Lopadea Nouă și va fi formată din : instalație de clorinare cu hipoclorit, rezervor cilindric vertical V= 100 mc. Pentru asigurarea zonei de protecție s-a prevăzut împrejmuirea cu panouri din plasa în lungime de L= 120 m.

Lungimea totală a rețelei proiectate va fi de 6241 ml din care : Rețea de aducțiune L= 1406 ml. Rețea de distribuție apă L= 4835 ml.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: „Școlit” cu ranga după ce a „ciripit” la poliție. 9 luni de la agresiune și o anchetă în plop

Publicat

în

VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: „Școlit” cu ranga după ce a „ciripit” la poliție. 9 luni de la agresiune și o anchetă în plop

În data de 30 ianuarie 2021 „Van Damme de Bistra”, pe numele său Dorel R., întors în țară de la munca în străinătate, apelează numărul de urgență 112 și semnalează faptul că la o pensiune din localitate se desfășoară o petrecere privată în afara legii – la momentul respectiv măsurile de prevenire și protecție impuse de statul român nu permiteau organizarea unui astfel de eveniment indiferent de oră, sub nici o formă, localitate fiind în carantină, alături de multe alte localități și comune din România. Spiritul civic de care Dorel R. a dat dovadă avea să îl coste.

După îndelungi insistențe și o vizită la secția de poliție arondată zonei, o patrulă se deplasează cu greu la fața locului, probabil pentru că Dorel R. era deja cunoscut ca un activist împătimit al respectării regulilor de conduită impuse de starea de urgență și carantină, dar mai ales, spune acesta, pentru că pensiunea cu pricina era și este deținută de nimeni alta decât soția unui polițist din  Câmpeni, un oraș din apropiere de Bistra, ce ulterior evenimentului s-a pensionat fulgerător.

Politiștii deplasați la fața locului au considerat că nu se încalcă nici o regulă, regulament ori lege și au plecat, iar ceea ce avea să urmeze contravine oarecum cu ceea ce aceștia au constatat: la mai puțin de 1 minut de la plecarea polițiștilor doi bărbați cagulați având în „dotare” răngi s-au deplasat către autoturismul unde se aflau Dorel R. împreună cu o persoană de sex feminin, proprietara bunului mobil. Folosind obiectele contondente agresorii au distrus autoturismul și l-au agresat fizic pe Dorel R.

Electrica Furnizare Discount

„Au mers alții mai repede la pușcărie pentru că au furat un kilogram de făină”

La nouă luni de la agresiune dosarul de cercetare este „în plop”, încă la stadiul de suspecți și nu de făptași, chiar dacă victima a oferit informații cruciale ce ar fi putut să contribuie la desfășurarea anchetei și demersului de cercetare: „Au mers alții mai repede la pușcărie pentru că au furat un kilogram de făină, legea i-a considerat un pericol pentru societate, dar când ataci omul cu ranga și dai dovadă de o violență extremă, ieșită din comun, dosarul este încă la faza de suspecți, așa este când faci parte din gașca „corectă” – durează mai puțin să concepi și să naști un copil decât să fi acuzat pentru că ai atentat la viața unui om. Se aplică OMERTA, este ușor de înțeles de ce, tocmai de aceea am să fac publice absolut toate aspectele, fiindcă astfel de situații nu sunt singulare în România, aceste găști de interes ce protejează infractori este necesar să dispară, iar în fața legii să fim toți egali”, declară Dorel R. în exclusivitate pentru ZiarulUnirea.ro

ATENȚIE videoclipul conține scene de violență și limbaj licențios!

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tranzacție IMENSĂ în județul Alba: Scandia Food cumpără producătorul de mezeluri Agra’s cu peste 10 milioane de euro

Publicat

în

Tranzacție IMENSĂ în județul Alba: Scandia Food cumpără producătorul de mezeluri Agra’s cu peste 10 milioane de euro

Grupul Scandia Food, controlat de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, a cumpărat integral producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba de la fondatorii Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Scandia nu au răspuns solicitării, iar oficialii Agra’s nu au dorit să comenteze. Valoarea tranzacţiei sare de 10 mil. euro, conform estimărilor ZF.

Pentru Scandia aceasta este o a doua tranzacţie în decurs de doar câteva zile, după ce recent compania a anunţat achiziţia fabricii de produse congelate Ron’s Land Green. Oficialii grupului au declarat însă anterior că au planuri să se extindă prin achiziţii.

ZF a scris încă de la începutul anului că se negociază vânzarea mai multor producători români din industria cărnii, unul dintre ei fiind Angra’s din judeţul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Producătorul are aproape 300 de angajaţi şi procesează lunar circa 200 de tone de carne în fabrica din Oarda (Alba), conform datelor recente. Firma a avut o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (peste 20 mil. euro) anul trecut, similară celei din 2019.

Scandia Food, cu o fabrică de conserve în judeţul Sibiu şi aproape 700 de angajaţi, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Tranzacţia dintre Scandia şi Agra’s a fost asistată, conform datelor ZF, de KPMG (de partea cumpărătorului) şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) şi Florin Cerna (BrinkThink Management) de partea vânzătorului.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare