Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Simulările la Evaluarea Naţională 2014, la limba română încep astăzi, 18 februarie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

evaluare-nationala2Simulările la Evaluarea Naţională 2014 încep astăzi, 18 februarie cu proba la limba şi literatura română. Elevii trebuie să fie prezenţi în sălile de examen până la ora 8.30, iar la ora 9.00 va începe examinarea. Examenul va dura două ore şi elevii nu pot păsări sala, înainte de ora 10.30.

La limba română, elevii nu vor fi testaţi cu privire la alegorie, vor fi exceptate de asemenea complementul direct si propoziţia subordonata completivă directa, precum şi alte conţinuturi care încă nu le-au fost predate.

Examenul la matematică va fi miercuri, 19 februarie, şi, ca şi la limba română vor  fi capitole care nu vor intra în materia simulată, printre care operaţii cu rapoarte şi funcţii. Conform calendarului publicat de MEN, joi, 20 februarie are loc proba la limba maternă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte  familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera va fi la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare Evaluarea Naţională 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea