Rămâi conectat

Politică Administrație

Simone Albani: Oportunităţi judeţene pentru proiectul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană. Azi: Ocna Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Am început acum o lună prezentarea a ceea ce are judeţul Alba mai bun şi ce poate fi pus pe o hartă turistică a acestui judeţ. E vorba în primul rând de proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană care are nevoie de toate aceste locuri şi monumente pentru a stârni mai mult interes, pentru a aduce sutele de mii de turişti pe care ni-i dorim atât de mult. E nevoie de o colaborare între toţi cei care au ceva de spus în acest judeţ pentru un bine comun.
Colegi liberali şi alţi primari sufletişti au venit rapid, încă din septembrie 2011, lângă noi spunând că judeţul poate ajuta „capitala” Alba Iulia să obţină acest titlu. E la urma urmei şi interesul lor. Turiştii şi banii atraşi de turism îi vor ridica şi pe ei. Tot atunci din păcate, cei care conduc judeţul, Ion Dumitrel şi PDLiştii săi din Consiliul Judeţean au luat peste picior atât organizatorii cât şi intenţiile generoase ale primarilor şi oamenilor din judeţ.
Tot din păcate de o lună de când am lansat această campanie simplă de promovare a obiectivelor turistice din judeţ nimeni de la Consiliul Judeţean nu a pus măcar mâna pe telefon să spună: „da, hai să colaborăm, avem şi noi idei”. Noi ştim că Dumitrel are interdicţie de la „partid” şi de la Hava să ridice vreun deget pentru proiectul Capitală Culturală Europeană. Doar că îi reamintim şi pe această cale că el conduce pentru oamenii din judeţul Alba şi nu pentru Hava şi prietenii de la partid sau de la Consiliul Judeţean. Sperăm ca pe Dumitrel şi colegii săi să îi ducă mai mult capul pentru a nu lăsa asemenea ocazie să treacă. Chiar dacă ei probabil vor fi schimbaţi, majoritatea, la alegerile din toamna asta. E totuşi un an, 2012, care nu trebui pierdut!
Chiar dacă PDL, Dumitrel şi Hava se pregătesc să plece de la putere după alegeri îi rugăm să nu îşi bată joc de ideile bune venite dinspre alţii decât sponsorii lor pentru care fac bani. Mai existăm şi noi, oamenii din Alba, pentru care se strâng acele taxe, nu doar camarila de partid. Chiar dacă nu au găsit în aceste 4 luni o modalitate să ne fure ideea şi să tragă pe partea lor beneficiile electorale, îi rugăm să ridice mâna şi să se pună la treabă: pentru albaiulieni, nu pentru altcineva, că de aia sunt aleşi.
Continuăm ideile pozitive şi generoase. Al cincilea „episod” al serialului nostru e dedicat zonei Ocna Mureş. Iată în continuare o listă de evenimente şi locuri din zonă care pot fi incluse în traseele judeţene ale campaniei Capitală Culturală Europeană. Mai mult probabil decât în alte zone, potenţialul turistic de aici trebuie promovat masiv şi venit cu investiţii fără de care zona moare definitiv ca turism.
– Un potenţial balneo-turistic – băi sărate calde şi reci – ce e a fost identificat în sec. 19 dar care îşi are originea din epoca romană, un sit cunoscut sub numele de „Salinae”.
– Se adaugă complexul de tratament şi potenţialul de tratament cu nămol din Lacul „Tăul fără fund”.
– Dealul Banţa ce se poate transforma într-o zonă de promendă pentru turişti şi pacienţii veniţi aici.
– Monumente: Castelul Teleki ce ar putea deveni chiar un hotel de lux în zonă; Ruinele castelului Mikes din Cisteiul de Mureş.
– Biserica romano-catolică din sec XVIII; Biserica de lemn din Cisteiu de Mureş.
– Pentru români, un simbol al istoriei noastre: Stejarul Unirii, dar şi Monumentul care comemorează luptele lui Mihai Viteazul din anul 1600 de la Mirăslău, cu pădurea stejari pufoşi din apropiere.
– Valea Mureşului care în această zonă oferă posibilităţi foarte frumoase de recreere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea