Rămâi conectat

Politică Administrație

Simone Albani: Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia de majorare cu 16 % a taxelor și impozitelor va fi atacată în justiție

Bogdan Presecan

Publicat

în

Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia de majorare cu 16 % a taxelor și impozitelor locale, adoptată luni, 7 ianuarie 2013, în ședință publică, va fi atacată în contencios administratv de către consilierii municipali ai PNL.

Anunțul a fost făcut de consilierul liberal Simone Albani (FOTO) pentru ziarulunirea.ro, la doar câteva ore de la închierea ședinței aleșilor locali. Motivația contestării în justiție a actului normativ ar fi faptul că reprezentanții Primăririei Alba Iulia nu au pus consilierilor la dispoziție documentația pentru acest proiect de hotărâre, care a fost scos pe masă și supus la vot  “în ultimul moment”.

Astfel că aleșii locali nu ar putut să studieze prevederile hotărârii și să voteze informați, așa cum este normal.

“Este inadmisibil ca o decizie atât de importantă pentru albaiulieni să se facă în acest mod. Este o penalizare pentru albaiulieni, pentru că au votat masiv USL-ul la ultimele alegeri!”, a mai spus Simone Albani.

Au votat pentru majorarea impozitelor locale cei 10 consilieri PDL – Raul Sebastian Tudoraşcu, Ioan Bogăţan, Marius Adrian Costinaş, Aurel Crişan, Viorel Iulius Domuţa, Mircea Ludoşan, Cornel Sandu, Pavel Popa, Marius Gheorghe Presecan, Paul Voicu; 3 din cei 4 consilieri PSD – Dimitrie Horaţiu Clepan, Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea; 2 aleși din partea PPDD – Dorin Iustin Pocol și viceprimarul Pavel Dorin Şerdean și unul din partea PNL Vasile Petric.

Au votat împotrivă sau s-au abținut: liberalii Gabriel Codru Pleşa, Simone Albani, Rareş Remus Buglea, Daniel Liviu Zdrânc și Vasile Crişan de la PSD.

Legat de alegerea diferită a colegului  Vasile Petric(consilier PNL), Simone Albani a precizat că din cauza confuziei create la momentul supunerii la vot a proiectului de hotărâre, colegul lor ar fi ridicat mâna crezând că se abține, când de fapt a votat “pentru”.

Șansele ca Hotărârea adoptată astăzi de CL Alba Iulia cu majoritate legală să fie anulată în justiție sunt extrem de mici, dacă nu chiar inexistente.

Context

Unele primării din ţară au hotărât majorarea taxelor, impozitelor şi tarifelor locale începând cu 1 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial în 28 decembrie.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astăzi că autorităţile locale au obligaţia să pună în aplicare Hotărârea de Guvern prin care nivelul taxelor locale a fost crescut cu 16%, urmând ca o viitoare Ordonanţă să dea posibilitatea ca administraţiile locale să decidă dacă vor creşte sau nu taxele pentru anul 2013.

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc acuză guvernanții pentru confuzia creată în legătură cu acest subiect. „Premierul Victor Ponta arăta, în 12 decembrie, că autorităţile locale vor putea să actualizeze taxele şi impozitele locale cu rata inflaţiei şi că nu va fi vorba despre o obligativitate. Noi, la Cluj-Napoca, pe baza promisiunilor guvernaţilor că va apărea ordonanţa, am încasat în primele zile ale anului 2013 taxe locale la nivelul anului 2012. A trecut 4 ianuarie şi nimeni nu a mai suflat nicio vorbă, iar ordonanţa promisă nu a apărut”, a declarat Emil Boc. Acesta a mai spus, că dacă nu va apărea ordonanţa prin care autorităţile locale să poată decide dacă măresc sau nu dările, va convoca, la sfârşitul săptămânii, CL Cluj-Napoca pentru indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută. Astfel, cei circa 5.000 de clujeni care au plătit în 3 şi 4 ianuarie dările locale vor fi chemaţi, să achite restul de plată.”Sper, totuşi, ca guvernanţii să se ţină de cuvânt”, a conchis Boc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea