Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Simion Creţu:Salariile şi pensiile vor fi îngheţate la nivelul din 2011

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii vor trebui să-şi ţină şi anul viitor cureaua strânsă, aşa cum au fost obligaţi s-o facă şi în 2011 din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Boc. Conştienţi că se află într-un an electoral, guvernanţii nu-şi mai permit să mai bage mâna în buzunarele românilor şi atunci se mulţumesc să le îngheţe salariile şi pensiile. De aceea deputaţii puterii au adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 80/2011 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget, potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate.

Votul celor 146 de deputaţi ai puterii îi condamnă pe cetăţeni la încă un an de sărăcie şi demonstrează clar, dacă mai era nevoie, că actuala guvernare duce o politică împotriva cetăţeanului român, bazată pe minciună şi demagogie ieftină. Nu mai departe de începutul acestei săptămâni, coaliţia de guvernare arunca o fumigenă în mass-media, anunţând că s-a decis creşterea salariilor şi indexarea pensiilor în a doua jumătate a anului 2012. Decizia coaliţiei de guvernare reprezintă un fel de anestezic pe care puterea ni-l serveşte nouă românilor din două în două luni.

Toate promisiunile pe care puterea le-a făcut – privind indexarea pensiilor, recuperarea tăierilor salariale – au fost încălcate şi vor fi în continuare încălcate. Temerea noastră este că, din cauza incompentenţei şi lipsei de seriozitate a guvernului, tot ceea ce se promite şi pentru anul viitor în buget nu va fi respectat. USL susţine asumarea clară, prin proiectul de buget, a revenirii salariilor la nivelul de dinainte de tăieri şi a indexării pensiilor, nu de la mijlocul lui 2012, ci de la începutul anului viitor. Dacă nu se angajează prin buget aceste măsuri, ele nu vor putea fi onorate. Prin amânarea lor până în semestrul II al anului 2012, PDL încearcă să păcălească din nou populaţia. Chiar ministrul de Finanţe a declarat că pensiile şi salariile nu pot fi indexate din a doua parte a anului 2012, prin rectificare, pentru că Legea responsabilităţii fiscale interzice astfel de măriri cu şase luni înainte de alegeri. Pentru prima jumătate a anului 2012, FMI a cerut prudenţă, iar în a doua parte a lui 2012, majorările nu pot fi efectuate din cauza Legii responsabilităţii fiscale. Deja sindicalişti din învăţământ au protestat spontan în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de decizia îngheţării salariilor. Reacţia ministrului de resort, la vederea protestatarilor, a fost una pe măsura comportamentului cu care ne-au obişnuit colegii săi de guvernare: ignorarea totală a celor care-şi cereau drepturile.

Guvernul actual refuză în continuare orice dialog cu opoziţia şi cu partenerii sociali. USL a discutat cu reprezentanţii organismelor internaţionale pentru a prezenta punctele noastre de vedere. Aşa s-au discutat şi aspecte referitoare la problema celor nouă miliarde de lei pe care guvernul trebuie să-i restituie cetăţenilor care şi-au câştigat drepturile în instanţă şi am subliniat faptul că reducerea CAS, care vine în primul rând în sprijinul mediului privat, poate fi inclusă în bugetul pe 2012, sigur, cu condiţia să se renunţe la investiţii politice pentru clientelă.

Simion Creţu, Vicepreşedinte PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea