Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simion Creţu: Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru – Un tandem liberal pentru dezvoltarea zonei Cugir-Zlatna!

Publicat

în

Schimbarea în bine pentru locuitori o vor aduce senatorul Teodor Atanasiu şi deputatul Dan Coriolan Simedru

Oamenii din localităţile din zona Cugir – Zlatna au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite, au dreptul la un trai decent şi la un viitor pentru copiii lor. Pentru a le asigura aceste drepturi, echipa USL Alba a desemnat doi dintre cei mai buni şi mai experimentaţi politicieni locali. Senatorul şi deputatul care îi vor reprezenta în viitorul Legislativ au obligaţia de a se implica activ în relansarea economică a acestei zone, în atragerea investitorilor şi în creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.
Teodor Atanasiu este devotat oamenilor din Alba şi îşi pune experienţa în slujba acestora, pentru extinderea Parcului Industrial Cugir şi crearea unui pol de dezvoltare economică în zona oraşului Zlatna. Atanasiu are experienţa de parlamentar, fiind unul dintre cei mai activi deputaţi din actualul Parlament. El a fost singurul ministru al Apărării care a avut curajul să desfiinţeze stagiul militar obligatoriu şi să transforme Armata României în armată de profesionişti. Cât timp a fost preşedinte AVAS, a negociat cu succes privatizarea Automobile Craiova şi preluarea societăţii de către Ford. Acum, ca om care cunoaşte foarte bine problemele cugirenilor, s-a implicat în proiectele privind dezvoltarea oraşului. În acest sens, Atanasiu şi Simedru au făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor pentru realizarea nodului de legătură a oraşului Cugir la autostrada Deva-Sibiu, iar lucrările au demarat deja.
Un alt adevărat fiu al Cugirului, Dan Coriolan Simedru a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean care s-a implicat în dezvoltarea şi mo­dernizarea Parcului Industrial de la Cugir. Ca prefect, a susţinut crearea relaţiilor economice cu investitori externi, inclusiv în domeniul exploatării cuprului. El are una dintre cele mai bogate experienţe de deputat, ocupând mai mulţi ani această demnitate publică. Acum, alături de Atanasiu, îşi pune această experienţă în slujba oamenilor din zona Cugir – Zlatna pentru atragerea de investitori şi înfiinţarea de locuri de muncă.
Pe de altă parte, deoarece oraşele Cugir şi Zlatna, dar şi zona lor limitrofă, reprezintă cele mai mari centre muncitoreşti din judeţul nostru, viitorul senator Teodor Atanasiu şi viitorul deputat Dan Coriolan Simedru vor depune un pachet legislativ pentru a îndrepta nedreptatea făcută de stat muncitorilor care nu au fost încadraţi în grupa specială de muncă. Un exemplu în acest sens este unitatea de producţie din Cugir, care desfăşoară o activitate de fabricare a muniţiei şi armamentului greu de infanterie, care se regăseşte pe lista locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale din Anexa 2 a Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii. Cu toate acestea, salariaţii cugireni nu beneficiază de grupa specială de muncă. În aceeaşi situaţie se află şi muncitorii din zona Zlatna, ale căror drepturi la grupa specială de muncă au fost ignorate.
În plus, Atanasiu, din viitoarea lui poziţie de senator al judeţului, va milita pentru intrarea României în proiectele Agenţiei Europene de Apărare, ţara noastră fiind singurul stat european care nu are un acord în acest sens. Pentru oamenii din zona Cugir va însemna sute de locuri de muncă. Acest lucru va completa activitatea lui Simedru, care, atunci când a ocupat funcţia de deputat, a iniţiat pentru prima dată legea industriei de apărare şi a contribuit decisiv, ulterior, la aducerea Star Transmission la Cugir şi la obţinerea celor 24 milioane de euro, necesari pentru achiziţionarea de noi utilaje pentru linia de fabricat muniţie de tip NATO. În urmă cu mai bine de 12 ani Dan Simedru a fost promotorul declarării oraşului Cugir ca zonă defavorizată.
Zona adiacentă oraşelor Cugir şi Zlatna, pare şi acum a fi defavorizată. Asta deoarece Guvernele PD-L nu au sprijinit deloc agricultorii. Pentru aceştia, echipa USL Alba va susţine în Parlament o lege prin care prima întăbulare a terenurilor să fie gratuită şi alte măsuri legislative pentru sprijinirea agriculturii, dar şi pentru acordarea subvenţiilor pentru terenuri şi animale, corect şi la timp. În plus, pentru a completa necesarul de servicii sociale, Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru îşi propun să repare greşelile făcute în domeniul sănătăţii de PD-L prin promovarea unor măsuri legislative menite să reformeze sistemul de sănătate. Până acum au pregătit includerea în bugetul pe anul 2013 a sumelor necesare modernizării Spitalului din Cugir şi a redeschiderii Spitalului din Zlatna. Asta deoarece oamenii din zona Cugir – Zlatna au dreptul la servicii de sănătate de calitate, au dreptul să fie trataţi în spitale dotate şi moder­nizate. Sănătatea oamenilor nu poate fi inclusă în balanţa rentabilităţii, iar măsura închiderii unul spital, cum a fost cel din Zlatna, este inumană.
Cei doi liberali care vor obţine sprijinul locuitorilor din Colegiul Cugir-Zlatna au o foarte bogată experienţă politică şi administrativă. Teodor Atanasiu, în perioada cât a făcut parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a adus zeci de milioane de euro pentru comunităţile din Alba. La rândul său, Dan Coriolan Simedru are o bogată experienţă în administraţie, ocupând funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, deputat şi prefect al judeţului, timp în care s-a dedicat rezolvării problemelor comunităţilor locale, fără să ţină cont de apartenenţa politică a primarilor.
Consider că priorităţile senatorului Teodor Atanasiu şi ale deputatului Dan Coriolan Simedru vor fi: asigurarea condiţiilor necesare de dezvoltare echilibrată, pentru a se crea cât mai multe locuri de muncă plătite decent şi să atragă din nou bani pentru drumuri, canalizare şi apă în judeţ. Alături de aceste importante motive, experienţa şi devotamentul faţă de oameni îi recomandă pe Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru la alegerile din 9 decembrie!

Simion CREŢU

Vicepreşedinte PNL Alba – Lider grup Consilieri judeţeni

PNL Alba

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

Publicat

în

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe DN 74 în localitatea Abrud, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Bucium.

În urma accidentului rutieri cei doi conducători auto au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

Publicat

în

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe strada Călărași din Sebeș, un tânăr de 22 de ani, din Sebeș, județul Alba, în timp ce conducea o motocicletă a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Daia Română.

În urma accidentului motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că motociclistul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei pentru autovehiculului condus, iar motocicleta condusă este neînmatriculată.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul, conducere cu permisul suspendat și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

Publicat

în

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

În cursul acestui weekend, salvamontiștii din județul Alba au intervenit pentru salvarea a două persoane, fiind vorba despre o persoană care a rămas blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice, care a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă.

Sâmbătă, 25.06.2022, in jurul orelor 17:30, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba, a primit un apel prin care era solicitată interventia salvatorilor montani pentru a salva o persoană blocată pe o stâncă în zona Vânătările Ponorului, din comuna Sălciua.

Apelantul vorbea foarte greu limba română. La scurt timp după acest apel, un al doilea apel semnala faptul că la circa 30 de metri sub balconul din lemn de la locul de belvedere deasupra de Vânătările Ponorului, se vede o persoană blocată în peretele stâncos. Apelurile s-au efectuat prin numărul unic de urgență 112.

Salvamontişii ajunşi la faţa locului au constatat că era vorba despre un tânăr în vârsta de 25 de ani, din Odorheiu Secuiesc, care a coborât neasigurat, fără echipament, in avenul respectiv, unde a rămas blocat, la prima săritoare, fără posibilitate de a se mai întoarce.

Salvamontistii au coborât pana la tânărul blocat, l-au asigurat, iar pentru evacuare au folosit tehnici de coarda specifice, pana când acesta a ajuns la suprafață. Menționăm că tânărul în cauză nu a suferit leziuni sau vătămări cat timp s-a aflat blocat la intrarea în aven. Este lesne de înțeles că bravada şi curiozitatea, în acest caz, a avut pentru tânărul nostru, efectul invers faţă de ceea ce a vrut să demonstreze.

Tot în acest week-end, salvatorii montani au asigurat şi asistenţa salvamont în zona cetății de la Căpâlna, în cadrul Festivalului Cetăților Dacice, desfășurat în comuna Săsciori.

Pe lângă implicarea merituoasă pe care au avut-o în organizarea si pregătirea festivalului, au intervenit pe traseul TA (triunghi albastru), unde o femeie, participantă la eveniment, a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă, fără posibilitatea de a se mai deplasa.

După acordarea primului ajutor, aceasta a fost coborâtă de pe munte, până în Sasciori, unde avea autoturismul, cu recomandarea de a se prezenta la UPU, pentru investigații mai amanuntite.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare