Rămâi conectat

Politică Administrație

Simion Crețu: Participând la referendum ne recâștigăm demnitatea!

Publicat

în

Chemăm oamenii să vină la vot pe 29 iulie, să facă o alegere decisivă pentru viitorul României. Chemăm oamenii la referendum pentru a spune DA, pentru eliminarea definitivă din viața politică a celui care a manipulat țara timp de aproape 8 ani!

Din păcate, protejat, încurajat și susținut de Traian Băsescu, PDL pare să fi făcut din corupție un mod de viață pentru anumiți oameni, implantat în anumite funcții. Din cauza acestei corupții au fost tăiate pensiile și salariile, nu din cauza crizei economice. Este foarte grav însă că PDL și reprezentanții săi încearcă să abată atenția de la tema referendumului, către o serie de teme „parazite”, care n-au nicio legătură cu referendumul și cu faptul că Traian Băsescu este chemat să răspundă în fața românilor. Tuturor trebuie să fie evident că acest referendum este despre Traian Băsescu și despre modul cum și-a exercitat el mandatul de președinte.

Iar mandatul lui de președinte pentru județul nostru este complet negativ. Realitatea din județul Alba, pe care conducerea PDL a girat-o cu acordul lui Traian Băsescu este complet nefavorabilă cetățenilor. Numărul locurilor de muncă s-a redus cu aproape 18.000 față de anul 2008, iar pensionarilor și oamenilor săraci veniturile le sunt tot mai mici. În județul nostru, exceptând 2-3 nume de societăți ce absorb o parte din forța de muncă, investițiile sunt inexistente. În plus, s-au închis, cu aprobarea lui Băsescu, trei spitale, fiind afectați circa 50.000 de oameni, deși județul Alba are cea mai mare rată a îmbătrânirii demografice și o tendință de depășire a pragului de 30% a vârstnicilor și a persoanelor cu probleme medico-sociale în ultimii ani! Cel mai rău este însă faptul că măsurile fiscale coordonate de Băsescu au dus la închiderea a peste 3000 de firme în județ, ceea ce nu ne permite creșterea produsului intern brut ca să ajungem cel puțin la media națională, sau la nivelul județelor vecine, Hunedoara și Sibiu, fără a pune în discuție forța economică a Clujului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Odată ce vom fi tranșat problema lui Băsescu, prioritatea noastră pentru județul Alba o constituie reabilitarea infrastructurii publice, atât a celei de transport, cât și a celei de utilități publice. Aceste investiții vor genera locuri de muncă și creșterea performanței întreprinderilor. Concret, vom asigura extinderea, modernizarea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din județ; creșterea eficienței energetice prin izolarea locuințelor publice și private; dezvoltarea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii administrative  și întocmirea planurilor de urbanism în concordanță cu principiile dezvoltării durabile, a regulilor urbanistice și caracteristicilor localităților. La nivel național Guvernul a luat măsuri reparatorii față de pensionari și bugetari, dar și măsuri economice menite să stimuleze mediul de afaceri. Astfel s-a asigurat finanțarea deficitului bugetar și a datoriei publice. În plus, s-a asigurat refacerea puterii de cumpărare a romanilor prin restituirea, în două etape, a banilor ce au fost tăiați bugetarilor și prin restituirea banilor luați abuziv pensionarilor. Mediul de afaceri a fost impulsionat prin creșterea plafonului de scutire de TVA până la venituri de 65.000 de euro/an. Guvernul USL va elimina și contribuţiile la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi cei care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani.

După ce referendumul se va desfășura în cadrul normal, iar plecarea lui Traian Băsescu va fi validată de către cetățeni, se va dovedi că România este un stat de drept, democratic, că schimbările politice s-au produs în limitele constituționale, normale și că Traian Băsescu și PDL au guvernat fără a avea în vedere prioritățile acestei țări. Oamenii vor acum mai puțin circ și mai multă eficiență și, mai ales, demnitatea de a ne crea o soartă mai bună.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare