Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Simion Crețu: Participând la referendum ne recâștigăm demnitatea!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chemăm oamenii să vină la vot pe 29 iulie, să facă o alegere decisivă pentru viitorul României. Chemăm oamenii la referendum pentru a spune DA, pentru eliminarea definitivă din viața politică a celui care a manipulat țara timp de aproape 8 ani!

Din păcate, protejat, încurajat și susținut de Traian Băsescu, PDL pare să fi făcut din corupție un mod de viață pentru anumiți oameni, implantat în anumite funcții. Din cauza acestei corupții au fost tăiate pensiile și salariile, nu din cauza crizei economice. Este foarte grav însă că PDL și reprezentanții săi încearcă să abată atenția de la tema referendumului, către o serie de teme „parazite”, care n-au nicio legătură cu referendumul și cu faptul că Traian Băsescu este chemat să răspundă în fața românilor. Tuturor trebuie să fie evident că acest referendum este despre Traian Băsescu și despre modul cum și-a exercitat el mandatul de președinte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Iar mandatul lui de președinte pentru județul nostru este complet negativ. Realitatea din județul Alba, pe care conducerea PDL a girat-o cu acordul lui Traian Băsescu este complet nefavorabilă cetățenilor. Numărul locurilor de muncă s-a redus cu aproape 18.000 față de anul 2008, iar pensionarilor și oamenilor săraci veniturile le sunt tot mai mici. În județul nostru, exceptând 2-3 nume de societăți ce absorb o parte din forța de muncă, investițiile sunt inexistente. În plus, s-au închis, cu aprobarea lui Băsescu, trei spitale, fiind afectați circa 50.000 de oameni, deși județul Alba are cea mai mare rată a îmbătrânirii demografice și o tendință de depășire a pragului de 30% a vârstnicilor și a persoanelor cu probleme medico-sociale în ultimii ani! Cel mai rău este însă faptul că măsurile fiscale coordonate de Băsescu au dus la închiderea a peste 3000 de firme în județ, ceea ce nu ne permite creșterea produsului intern brut ca să ajungem cel puțin la media națională, sau la nivelul județelor vecine, Hunedoara și Sibiu, fără a pune în discuție forța economică a Clujului.

Odată ce vom fi tranșat problema lui Băsescu, prioritatea noastră pentru județul Alba o constituie reabilitarea infrastructurii publice, atât a celei de transport, cât și a celei de utilități publice. Aceste investiții vor genera locuri de muncă și creșterea performanței întreprinderilor. Concret, vom asigura extinderea, modernizarea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din județ; creșterea eficienței energetice prin izolarea locuințelor publice și private; dezvoltarea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii administrative  și întocmirea planurilor de urbanism în concordanță cu principiile dezvoltării durabile, a regulilor urbanistice și caracteristicilor localităților. La nivel național Guvernul a luat măsuri reparatorii față de pensionari și bugetari, dar și măsuri economice menite să stimuleze mediul de afaceri. Astfel s-a asigurat finanțarea deficitului bugetar și a datoriei publice. În plus, s-a asigurat refacerea puterii de cumpărare a romanilor prin restituirea, în două etape, a banilor ce au fost tăiați bugetarilor și prin restituirea banilor luați abuziv pensionarilor. Mediul de afaceri a fost impulsionat prin creșterea plafonului de scutire de TVA până la venituri de 65.000 de euro/an. Guvernul USL va elimina și contribuţiile la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi cei care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani.

După ce referendumul se va desfășura în cadrul normal, iar plecarea lui Traian Băsescu va fi validată de către cetățeni, se va dovedi că România este un stat de drept, democratic, că schimbările politice s-au produs în limitele constituționale, normale și că Traian Băsescu și PDL au guvernat fără a avea în vedere prioritățile acestei țări. Oamenii vor acum mai puțin circ și mai multă eficiență și, mai ales, demnitatea de a ne crea o soartă mai bună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea