Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Siguranța în școli – o prioritate a instituțiilor responsabile din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

intalnire prefectura2La Prefectura Alba a avut loc astăzi o întâlnire de lucru al reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în asigurarea şi creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ din judeţul Alba, coordonată de domnul subprefect Cornel Murg.  

Au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean precum şi 13 directori de şcoli, în care în perioada ianuarie – mai 2013, au fost înregistrate evenimente în care au fost implicaţi elevi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scopul întâlnirii a fost analizarea stării de siguranţă din unităţile de învățământ, gradul de dotare cu sisteme de supraveghere video, pază şi alarmare, precum şi amenajarea/repararea împrejmuirilor acestora.

intalnire prefectura3Au fost formulate propuneri menite să crească siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice atât pentru perioada rămasă până la finele anului şcolar 2012 – 2013, cât şi pentru anul şcolar următor şi s-au făcut aprecieri faţă de proiectele şi campaniile informativ preventive implementate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cursul acestui an  şcolar, propunându-se continuarea lor în anul şcolar 2013 – 2014.

Această întâlnire a facilitat optimizarea dialogului dintre membrii grupului de lucru de la nivel judeţean şi directorii unităţilor de învăţământ prezenţi. Au fost făcute precizări cu privire la măsurile de ordine asigurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba  pentru prevenirea evenimentelor negative şi desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de bacalaureat. Astfel, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, peste 40 de poliţişti, dintre care 24 de ordine publică, 12 de poliţişti de la rutieră şi 8 din alte structuri, vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ/ centrelor de examen. Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor”, precizează Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș Transfăgărășanul( DN7C) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, care este cel mai înalt lanț muntos din România. Transfăgărășanul, ce face parte din Carpații Meridionali, este un drum spectaculos ce leagă regiunea istorică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea