Rămâi conectat

Actualitate

Siguranța în școli – o prioritate a instituțiilor responsabile din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

intalnire prefectura2La Prefectura Alba a avut loc astăzi o întâlnire de lucru al reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în asigurarea şi creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ din judeţul Alba, coordonată de domnul subprefect Cornel Murg.  

Au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean precum şi 13 directori de şcoli, în care în perioada ianuarie – mai 2013, au fost înregistrate evenimente în care au fost implicaţi elevi.

Scopul întâlnirii a fost analizarea stării de siguranţă din unităţile de învățământ, gradul de dotare cu sisteme de supraveghere video, pază şi alarmare, precum şi amenajarea/repararea împrejmuirilor acestora.

intalnire prefectura3Au fost formulate propuneri menite să crească siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice atât pentru perioada rămasă până la finele anului şcolar 2012 – 2013, cât şi pentru anul şcolar următor şi s-au făcut aprecieri faţă de proiectele şi campaniile informativ preventive implementate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cursul acestui an  şcolar, propunându-se continuarea lor în anul şcolar 2013 – 2014.

Această întâlnire a facilitat optimizarea dialogului dintre membrii grupului de lucru de la nivel judeţean şi directorii unităţilor de învăţământ prezenţi. Au fost făcute precizări cu privire la măsurile de ordine asigurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba  pentru prevenirea evenimentelor negative şi desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de bacalaureat. Astfel, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, peste 40 de poliţişti, dintre care 24 de ordine publică, 12 de poliţişti de la rutieră şi 8 din alte structuri, vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ/ centrelor de examen. Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor”, precizează Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea