Rămâi conectat

Sport

Sica Cuzic pleacă în SUA şi renunţă la baschetul din România *CSU Alba Iulia pierde o talentată jucătoare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sica Cuzic CSU Alba IuliaTalentata baschetbalistă Sica Cuzic (CSU Alba Iulia) va pleca săptămâna viitoare în SUA şi astfel echipa din Cetatea Marii Uniri va pierde una dintre cele mai talentate jucătoare din România ultimilor ani.

O să plec în SUA, la studii, prin intermediul familiei. Sunt şi câteva colegii interesate pentru a juca baschet, dar o să dau curs propunerilor abia când o să ajung acolo. Am primit viza pentru doi ani, dar o să o prelungesc”, a spus Sica Cuzic, care într-o prima fază va sta în Las Vegas, la rude.

În vârstă de 18 ani, jucătoarea originară din Galaţi a bifat două stagiuni la Alba Iulia, în ultimul sezon debutând şi sub comanda lui Popov, în echipamentul CSU, clasându-se pe locul al treilea.

*În ţară Alba Iulia este prima opţiune

M-am simţit extraordinar la Alba Iulia, parcă eram acasă. Pe undeva îmi pare rău că am plecat, dar eu cred că este mai OK pentru mine. Cu siguranţă o să mă întorc să joc în Europa, în viitor, iar în ţară Alba Iulia este prima opţiune. I-am şi spus acest lucru lui Bogdan Duma„, a mai menţionat componenta lotului naţional Under 18, anul trecut desemnată cea mai bună jucătoare la Under 17, după ce LPS Alba Iulia a câştigat titlul naţional.

*A ratat finalul din pricina unei hernii de disc

Din cauza unor probleme medicale, care s-au agravat în timp, Sica Cuzic nu a mai jucat în finalul campionatului nici în distribuţia lui Popov, nici sub comanda lui George Lăncrănjan la Under 18. „Încă nu sunt bine, mă supără hernia de disc. Tot în SUA o să fiu consultată de specialişti, pentru că în România nu am rezolvat nimic din puncte de vedere medical, din păcate. Acolo o să ştiu dacă e nevoie de o intervenţie chirurgicală, sau o să mă refac prin tratament„, a încheiat Sica.

Elevă la LPS Alba Iulia, Sica Cuzic va părăsi săptămâna viitoare Alba Iulia, urmând să plece în SUA în 19 iunie pentru o nouă provocare: practicarea baschetului în ţara care a făcut acest sport celebru. Baftă Sica!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea