Ziarul Unirea

Și Cuprirom Abrud s-a retras din Liga a IV-a | Universitatea “1 Decembrie 1918” și-a făcut echipă de fotbal, în Liga a V-a!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cuprirom Abrud, din motive financiare, este a treia echipă ce abandonează Liga a IV-a în această vară, după Industria Galda de Jos II (a câștigat Seria 1 a Ligii a V-a, dar nu urcă în eșalonul superior) și Fortuna Lunca Mureșului (locul 10 în ediția anterioară).

Moții au promovat vara trecută, dar revin după numai un sezon în ultimul eșalon fotbalistic, din pricina “lipsei fondurilor”, conform lui Nicolae Berindei, “omul bun la toate” la gruparea abrudeană. Vineri, 3 august, este termenul limită pentru înscrierea în Liga a 4-a, prefigurându-se un eșalon cu 14 competitoare (total incertă situația divizionarei terțe Performanța Ighiu), intrând, la cerere, Navobi Cricău și Viitorul Vama Seacă, pe lângă promovata Nicolae Linca Cergău.

ELIT

*CSU Alba Iulia, cu Vasile Ursu antrenor, joacă la Vințu de Jos

În schimb, o noutate fotbalistică, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia va activa și în “sportul rege” (după baschet), CSU Alba Iulia înscriindu-se cu o echipă în Liga a 5-a. Antrenor va fi Vasile Ursu (ce și-a încheiat conturile cu CS Zlatna), meciurile interne urmând să se dispute la Vințu de Jos. Este primul pas dintr-un proiect ce se vrea “cu greutate”, cu țintă promovări până în Liga a 3-a, iar lotul care se conturează, compus din studenți, pare extrem de interesant, cuprinzând nume precum I. Neag (ex-ACS Șirineasa), Dr. Pop (Sportul Petrești), P. Medrea (CS Zlatna), dar și alți jucători importanți din arealul fotbalistic al județului.

Dan HENEGAR