Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului, lansat de Banca Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului, lansat de Banca Națională a României

BNR a transmis că începând cu data de 25 septembrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului, se arată într-un comunicat de presă.

Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi o medalie din argint.

Aversul prezintă un grup de revoluționari pașoptiști purtând steagul tricolor și inscripția „175 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI”.

Reversul redă reprezentarea unui fragment din pictura „România revoluționară” și inscripțiile „ROMANIA REVOLUTIONARA” și „1848”.

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 400,00 lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția seturilor de monetărie se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea