Serviciul pentru Imigrări Alba: 9 cetățeni străini depistaţi în situaţii ilegale, pe raza judeţului. Doi dintre ei, din Kosovo, lucrau la o firmă din Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Poliţiştii de imigrări din Alba, în urma acţiunilor întreprinse în cursul lunii ianuarie, au depistat nouă cetăţeni străini în situaţii ilegale. Este vorba despre 5 cetățeni din Turcia, doi din Republica Moldova şi doi străini din Kosovo, care lucrau fără forme legale la o firmă din Alba Iulia. Au fost emise 2 decizii de returnare și aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat, în luna ianuarie a.c., o serie de controale şi acţiuni, cu forţe proprii şi în cooperare cu I.P.J. Alba, Serviciul Judeţean Poliţie Trasporturi Alba, I.T.M. Alba, pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de compentenţă a  judeţului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, în situaţii ilegale, 9 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 5 şi 55 de ani, dintre care 7 cu şedere ilegală, 5 din Turcia şi 2 din Republica Moldova şi 2 străini din Kosovo care desfăşurau activităşi lucrative fără forme legale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ca urmare a celor constatate, în cazul a doi dintre cetăţenii turci, poliţiştii de imigrări au emis decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Totodată, ceilalţi 5 străini, care nu mai aveau drept de şedere pe teritoriul României, au fost îndrumaţi să se prezinte la structura de imigrări competentă teritorial pentru a-şi reglementa situaţia juridică a dreptului de şedere, întrucât aceştia se aflau în situaţiile în care returnarea este interzisă, aceştia  fiind membri de familie a unui cetăţean român sau a unui străin cu drept de şedere pe termen lung în România.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială din municipiul Alba Iulia, cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificaţie, au fost depistaţi cei 2 străini din Kosovo, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deține aviz de angajare.

Reprezentanţii firmei au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România. Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să respecte legislația în vigoare privind dreptul de şedere pe teritoriul României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419