// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Serviciu specializat în cadrul Primăriei Sebeș, care să se ocupe de achiziții și investiții în școli, cerut de un consilier local

Un consilier local din municipiul Sebeș susține că directorul, secretarul și contabilul unei instituții de învățământ nu se pot descurca cu Legea achizițiilor publice și ar trebui ca aceste servicii să fie oferite de primărie.

Romică Dragosin, consilier în Sebeș, nu este de acord ca primăria să livreze sume importante de bani în conturile școlilor, iar managerii acestora să gestioneze investițiile de la A, la Z, ci susține că achizițiile pentru școli ar trebui să fie făcute de oameni ai primăriei.

”Când am candidat și mi-am lansat oferta electorală am spus că cunosc zona asta a școlilor. Foarte greu, în școli au oameni pregătiți pentru achiziții, hai să facem un serviciu specializat în cadrul primăriei (…) nu e de vină primarul, dar trebuie să găsim oameni specialiști. Cei de la școli au și ei un contabil, o secretară și un director. Ei nu sunt în stare să facă achiziții foarte mari de investiții și am propus de atunci să facem un birou specializat sau altceva prin care să-i ajutăm pe cei de la școli. Bugetul pentru investiții vine tot de la primărie, de ce să-i punem pe ei să le dăm lor banii în cont și ei să răspundă de investiții pentru că ei nu sunt în stare să respecte efectiv legea achizițiilor publice care spune că trebuie să ai un om pregătit pentru achiziții publice. Contabilul nu poate să facă el că trebuie să semneze contracte”, a spus, luni, Romică Dragosin, la radio Unirea FM.

El susține că cei de la școli se descurcă ”greu pe zona de achiziții”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

4 Răspunsuri la Serviciu specializat în cadrul Primăriei Sebeș, care să se ocupe de achiziții și investiții în școli, cerut de un consilier local

 1. maya 26.09.2017 la 2:46

  cu ce se ocupa cei de la achizitii din primarie si pentru ce obiective daca pentru scoli si gradinite achizitiile se fac de catre acestea?

 2. Viorica Spatacean 26.09.2017 la 8:50

  Vrem COMPARTIMENT DE PROTECTIA MEDIULUI, de sine statator, dotat cu un Autolaborator pentru analize de mediu si care sa aiba angajati ingineri in specialitatile:
  1. INGINERIA MEDIULUI
  2. ECOLOGIE URBANA,
  asa cum prevede legea.

  Iata ce avem noi la Sebes: un compatiment pentru 4 servicii diferite:
  „Compartiment Protecţia Mediului, Control Comercial, Managementul Calitatii, U.L.M.”

 3. proasta orinduiala 26.09.2017 la 9:21

  Inca nu banuieste primaria ce se prgateste in ce priveste circulatia de mare gabarit din oras. Mai multe strazi au creat front comun in ce priveste organizarea actiunilor pentru blocarea circulatiei de mare tonaj din oras, care distruge soselele, casele si linistea locuitprilor. Primariei, nici ca ii pasa, se vede ca are cu totul alte prioritati, precum gliile de iarba, tei scumpi, etc. etc. adica orice altceva decat ceea ce vor locuitorii !

 4. maya 26.09.2017 la 13:06

  d-le primar,va solicit un raspuns referitor la achizitii !