Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentință definitivă în ”Dosarul bătăușilor din Cugir” – pedepse de la 4 la 9 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru 25 de inculpați

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat, miercuri, decizia definitivă în urma soluţionării apelurilor declarate în „Dosarul bătăuşilor din Cugir”, în care au fost trimişi în judecată 28 de inculpaţi sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi deosebit, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt Cosmin Muntean, instanța a aplicat inculpaţilor pedepse cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 6 luni închisoare cu executare cu excepţia inculpatului Pienar Cosmin Gabriel junior, pentru care s-a dispus  pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani.

Restul inculpaților au primit pedepsele după cum urmează:

1. COCA DORIN ILIE – pedeapsa de 4 ani închisoare alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani.

2. ROZNOVĂŢ GABRIEL ALIN – pedeapsa de 4 ani închisoare alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani.

3. SIBIŞAN CONSTANTIN, pedeapsa de  5 ani închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 3 ani.

4. SIBIŞAN VIOREL, pedeapsa de  5 ani închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 3 ani.

5. COCA ROBERT ADRIAN, pedeapsa de 4 ani închisoare alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani.

6. MOLDOVAN MIHAI, pedeapsa de 4 ani închisoare alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani,  .

7. CHEŢA CĂLIN ANDREI pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

8. NIŢU CRISTIAN GHEORGHE, pedeapsa de 4 ani închisoare alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani .

9. CUCU ALEXANDRU GABRIEL pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

Constată faptul că mandatul de arestare emis de Curtea de apel Alba Iulia nr. 12/09.07.2014 nu a fost executat până la pronunţarea prezentei decizii penale.

10. SIBIŞAN VIOREL, pedeapsa de 8 ani şi 6 luni ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

11. SABĂU VASILE pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

12. BADEA CIPRIAN CONSTANTIN, pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

13. Aplică inculpatului CRISTEA MIRCEA ADRIAN pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

14. BADEA ALEXANDRU MARIN pedeapsa de 8 ani şi 6 luni  închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

15. CRISTEA GABRIEL pedeapsa 4 ani şi 6 luni închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 3 ani.

16. LASCU NICOLAE, pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal

17. LASCU GHEORGHE pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

18. BACRĂU LUCIAN SERGIU, pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

19. BACRĂU DORIN FLORIN, pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

20. VAŞARHELEAN GRAŢIAN IOAN, pedeapsa 4 ani şi 6 luni închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 3 ani,  .

Constată că mandatul de arestare preventivă nr. 51/27.05.2011 emis pe numele inculpatului Vaşarhelean Graţian Ioan de Tribunalul Alba în dosar penal nr. 7172/107/2011 nu a fost pus în executare până la pronunţarea prezentei decizii penale.

21. CHIABURU FLORIN SEBASTIAN, pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal şi 1500 lei amendă penală.

22. PONIVESCU ANTON FLAVIU, pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 3 ani,  .

Constată că mandatul de arestare preventivă nr.  53/27.05.2011 emis pe numele inculpatului Ponivescu Anton Flaviu de Tribunalul Alba în dosar penal nr. 7172/107/2011 nu a fost pus în executare până la pronunţarea prezentei decizii penale.

23. NISTOR FLORIN, pedeapsa 4 ani şi 6 luni închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durată de 3 ani,  .

24. VÎJDEA TRAIAN COSMIN, pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

25. Aplică inculpatului PIENAR COSMIN GABRIEL, senior pedeapsa de 4 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal.

Pentru PIENAR COSMIN GABRIEL junior s-a aplicat o pedeapsă de 4 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal. În baza art. 861 C. penal anterior dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani, compus din durata pedepsei la care s-a adăugat un termen de 3 ani. În baza art. 71 alin.5 instanța a dispus suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.

Reamintim că Dosarul ”Bătăuşilor din Cugir” s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia după ce Tribunalul Alba a pronunțat sentințe (în luna aprilie 2013) pentru 26 de inculpaţi care au primit între 8 și 12 ani de închisoare cu executare, o parte dintre dintre fiind arestați în urma scandalului de la o discotecă din Cugir (în 2011) unde doi bodyguarzi au fost bătuți crunt.

În urma judecării dosarului inculpații au primit pedepse mai mici, instanța stabilind că ”dispoziţiile Codului penal anterior reprezintă lege penală mai favorabilă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea