Ziarul Unirea

Senatorul PDL Nicolae Dobra, colonel în rezervã, le cere colegilor „în kaki” sã aibã „puþinã” rãbdare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Nicolae Dobra, senator PDL de Alba şi colonel în rezervă, a arătat multă înţelegere faţă de măsura recalculării pensiilor militare şi le-a cerut colegilor săi „în kaki” să aibă „puţină” răbdare pentru că lucrurile vor reintra în normal în lunile următoare. El a spus că are speranţa ca în februarie „pensiile amânate la plată” şi nu tăiate, aşa cum a ţinut să sublinieze senatorul, vor reveni la normal, chiar dacă nu la nivelul din decembrie 2010. Dobra a spus că el însuşi a fost afectat de recalculare. De la o pensie de circa 4.000 lei pe lună i-a venit o decizie pe care scrie că potrivit legii unitare de pensionare va primi lunar 1.800 lei. „În final, după ce vor fi luate în calcul toate adeverinţele din locurile din ţară unde am activat eu, pensia mea va fi undeva peste 3.000 de lei. Ştiu că voi pierde ceva din pensie dar este normal până la urmă. M-am pensionat la 51 de ani şi nu pot avea pretenţia să am o pensie egală cu cineva care s-a pensionat la 55 de ani”, a explicat Nicolae Dobra ieri, în cadrul conferinţei PDL. El a explicat că s-a ajuns în situaţia în care unii să primească cu până la 70% mai puţin la pensie în luna ianuarie 2011 faţă de decembrie 2010 din cauză că de la 1 ianuarie a intrat în vigoare noua lege a pensionării unitare însă cei care s-au ocupat de centralizarea datelor nu s-au putut mişca suficient de repede. „De la 1 ianuarie a intrat în vigoare noua lege iar pensiile au fost calculate potrivit acestei legi, numai că în foarte multe cazuri dosarul nu a fost complet. Vă dau exemplul meu. Ca militar, am activat în mai multe oraşe ale ţării, inclusiv la Statul Major General (SMG) şi durează până se strâng şi sunt introduse în calculator toate hârtiile şi adeverinţele de peste tot. Le cer şi colegilor mei să aibă puţină răbdare pentru că lucrurile vor intra în normal”, a încercat Dobra să-i liniştească pe foştii militari. El a ţinut să lămurească şi un alt aspect mult discutat în ultimele zile. „Nu-i adevărat că pe noile cupoane nu mai este trecut gradul. E adevărat că nu mai apare în partea de sus ci undeva în partea de jos al cuponului, dar la mine scrie colonel în rezervă Dobra Nicolae”, a mai spus senatorul.
Ioana PITICARIU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Redman 22 ianuarie 2011 at 1:00

Senator pdl de Alba???!!! E prima data cand aud de el.
Ce dracu’ face asta pentru 8000 ron ca si senator?
Pensionat la 51 de ani, cu pensie de 3000 Ron!!!!
Incredibil!!!!
Total venituri: 11000 RON / luna = 132000 ron / an, aprox. 31000 euro.
Sunt convins ca-i merita din plin.

Credeti ca tine cu pensionarii..... 22 ianuarie 2011 at 13:12

De tineai cu noi pensionarii militari trebuia sa te arunci de la etajul parlamentului ca SOBARU ori prietenul tau Calubea trebuia sa se arunce de pe cladirea MAI daca tinea la militienii-politisti…Ori nu ati facut asa si dati lectii !

nu fi pofticios la E-uri! 22 ianuarie 2011 at 14:01

RUSINE!!!!!!

vintan 22 ianuarie 2011 at 19:14

Cine dracu il mai crede si pe colonelul asta de izmene ,mos teaca care nu a facut numic si vorbeste tot felul de prostii . mai taci dracului din gura colonel de doi bani si rusinea armatei romane .Imbecilule!

costelus2011 23 ianuarie 2011 at 15:29

dragule ai fost comandant de unitate ai lucrat in statul major general te-am cunoscut ca un militar adevarat dar de cand ai ajuns pupincurist basescian esti de nercunoscut 1)minti ai spus la intii decembrie in fata unor fosti colegi jurand ca pensiile militarilor nu vor fi afectate, se pare ca acestia s-au inscris deja in audienta la domnul senator in plus te-am gasit pe lista rusinii alaturi de alti portocalii care nu au curajul sa voteze in parlment.am crezut ca poti ajunge orice in viata mai putin *OAIE* dar acum dupa ce te-ai si c…..in sustar ….ce sa mai asteptam de la tine.

Taceti mai ca va da lu mr.Dan melitanu... 23 ianuarie 2011 at 21:35

Gurile ,,rele,,zic la la caninetul senatorial din apropierea primariei Sebes ajutorul sau secretar e militanu Dan.O fi ,no fi adevarat ???No n-a la pensii…..

Comentariile sunt oprite