Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Senatorul PDL de Alba, Alexandru Pereş, acuză guvernarea USL de populism exacerbat şi diletantism destructiv în economie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„În partea publică a şedinţei de Guvern  ţinută joi, 11 iulie 2013, la Palatul Alexandru PeresVictoria, prevăzând parcă criticile aduse situaţiei economice actuale, Victor Ponta  a reuşit din nou să uimească analiştii cu uşurinţa senină cu care serveşte opiniei publice cifre false privind propria guvernare. În anul 2013, cât a mai rămas, afirmă premierul, vor fi investiţi 10 mld. euro în economie, îndeosebi în agricultură şi energie ceea ce va însemna crearea a 50.000 noi locuri de muncă. De unde vor veni cele 10 mld. euro investiţii  şi cele 50.000 noi locuri de muncă în următoarele 5 luni nu a spus. De la începutul anului situaţia investiţiilor străine directe şi a locurilor de muncă poate fi calificată cu un singur cuvânt: DEZASTRUOASĂ.

 Adevărul este că anunţurile aproape zilnice de noi disponibilizări programate de Guvernul Ponta atât în economie cât şi în administraţie – câteva mii la CFR Marfă, Călători şi CFR SA, 3650 salariaţi la Poşta Română, 10.000 în administraţia centrală şi locală, 930 la Oltchim SA, 650 la Hidroelectrica, 430 la Combinatul chimic Amurco Bacău, 150 la Mechel Câmpia Turzii etc. –, scăderea dramatică a investiţiilor străine directe (în primele 4 luni din acest an s-au înregistrat doar 322 miliona euro , în scădere cu 35% faţă de perioada similară din 2012) precum şi adâncirea dezastrului în atragerea fondurilor europene (România a transmis în 6 luni cereri de rambursare de doar 770 milioane euro faţă de un total de 6,5 miliarde euro programate pentru 2013) îndreptăţeşte concluzia analiştilor că economia României pare lipsită de orice perspectivă. Lipsa unor politici care să susţină reindustrializarea (contrar lozincilor din campania electorală a USL) şi să asigure crearea de locuri de muncă a generat o previziune-şoc: în ritmul actual de dezindustrializare, în anul 2100 România va avea doar opt milioane locuitori. Faptul nu pare să preocupe Guvernul. În nesfârşitele ieşiri televizate ale primului-ministru sau ale celorlalţi membri ai cabinetului nu se vorbeşte deloc de crearea locurilor de muncă ci doar de reducerea acestora. Ce se întâmplă cu promisiunea electorală a USL de a crea un milion de noi locuri de muncă?! A rămas, ca şi celelalte promisiuni, o simplă gargară cu care a ameţit 70% din participanţii la vot. Este surprinzător pentru un guvern de stânga să nu înţeleagă că cea mai bună protecţie socială o reprezintă locurile de muncă.”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primaul Teiuşului se laudă că va crea 9 locuri de muncă, la noul parc fotovoltaic, în schimb oraşul va pierde alte 200 de locuri de muncă

„Aşadar, pare hilară înfoierea mediatică a primarului PSD – ist din Teiuş, Mirel Hălălai care, susţinut de deputatul Ioan Dârzu după cum afirmă, se pregăteşte să scoată din circuitul arabil 100 ha, teren sacrificat pentru amenajarea unui parc fotovoltaic. Una caldă, alta rece! Primarul mai spune şi faptul că  privatizarea CFR Marfă, aşa cum a fost pregătită de USL, va lăsa fără serviciu sute de lucrători în circumscripţia sa şi a preşedintelui PSD Alba. Se laudă că va crea cu parcul fotovoltaic… 9 locuri de muncă, dar va pierde alte 200! Pe de altă parte parte constatăm că domnul Dârzu, în pofida criticilor aduse, continuă imperturbabil să tragă spuza pe turta USL, merite care aparţin Guvernului Boc. Tehnică manipulatoare primitivă, stil PSD! Dar pentru a drege busuiocul, domnul Dârzu aminteşte trumfalist de „super-activitatea” sa în Parlament pe primele 6 luni! Jenant, mon cher!”

PDL şi-a „tras” un „Guvern din umbră”, condus de Cătălin Predoiu

„Prin prisma neputinţei alarmante a Guvernului USL de a eficientiza economia şi de a aduce prosperitate românilor a devenit foarte clar că PDL trebuie să-şi accelereze reorganizarea şi să se pregătească pentru ieşirea din opoziţie. Nu există pentru România alternativă la această cerinţă. Evoluţia prezentă a scenei politice româneşti confirmă că PDL a înţeles bine ce este de făcut. După competiţia democratică pentru preşedinţia  partidului, care l-a confirmat în funcţie pe Vasile Blaga urmează, în perioada 4 iunie – 17 noiembrie 2013,  alegeri în toată structura naţională a partidului. Intenţia este ca organizaţiile judeţene să-şi redobândească cunoscuta forţă organizatorică şi audienţă. A existat, după pierderea puterii, o falsă percepţie din partea presei şi chiar a opiniei publice că PDL şi-a pierdut dinamica obişnuită şi se complace într-un reconfortant con de umbră. Nimic mai puţin adevărat. A fost nevoie de timp pentru reevaluarea forţelor şi reconstrucţie. Iată, o dată cu înscrierea în partid a fostului ministru al justiţiei (în patru guverne) Cătălin Predoiu a devenit posibilă formarea „Guvernului din umbră” al PDL. Tânărul politician va fi prim-ministrul acestui „Guvern”, urmând ca până în toamnă să fie selectaţi şi numiţi ceilalţi „membri ai cabinetului”. „Guvernul din umbră este un pas decisiv al PDL către o opoziţie foarte puternică la măsurile greşite ale USL”, a punctat proaspătul prim-vicepreşedinte al partidului. Tot în toamnă PDL va începe selecţia pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. În paralel se lucrează şi la formarea Coaliţiei pentru Constituţia Cetăţenilor.

În ce priveşte PDL Alba, organizaţie care a rămas puternică în pofida rezultatelor mai puţin bune la alegerile parlamentare faţă de vechea legislatură, ne-am propus ca pe lângă reevaluarea evidenţei membrilor de partid să primenim rândurile noastre prin atragerea, inclusiv în funcţii de conducere politică a tinerilor. Partidul Democrat Liberal rămâne fidel doctrinei de centru-dreapta, care şi-a dovedit eficienţa în lupta cu criza în toate ţările europene. Europa rămâne o oglindă vie a neputinţei guvernelor socialiste (România şi Franţa sunt exemple edificatoare) de a resuscita creşterea economică şi de a învinge criza. Populismul exacerbat, diletantismul destructiv în conducerea economiei, lipsa de viziune şi improvizaţiile legislative ale Guvernului Ponta, trebuie să primească o ripostă politică critică pe măsură. PDL este pregătit pentru această ripostă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea