Ziarul Unirea

Senatorul Alexandru Pereş a salvat locurile de muncă la UM CUGIR

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Doar modestia celebră a senatorului Alexandru Pereş l-a împiedicat să facă publice de fiecare dată intervenţiile sale decisive în rezolvarea unor probleme extrem de importante pentru judeţul Alba. Din exemplele extrem de numeroase oferim două, semnificative. În anul 2009, parteneriatul dintre SC Uzina Mecanică Cugir şi firma germană Daimler AG (SC Star Transmission SRL), care avea ca obiect principal de activitate “producţia de piese şi accesorii pentru autovehicule” a fost pe cale să fie abandonat întrucât comenzile au scăzut îngrijorător din cauza crizei. Pentru a menţine gra­dul de competitivitate al societăţii era necesar un aport suplimentar de capital care să conducă la diversificarea producţiei. Numai că partenerul român nu avea bani. Perspectiva economică nu mai putea fi susţinută iar partenerul german şi-a pus problema mutării fabricii în Slovenia sau Cehia. Prima consecinţă – circa 500 salariaţi şi-ar fi pierdut slujbele, deşi prognoza era ca în 2012 – 2013 numărul celor angajaţi să crească la 1000. Problema a intrat în atenţia Ambasadei Republicii Federale a Germaniei la Bucureşti, care a solicitat sprijin în soluţionarea ei.
Senatorul Alexandru Pereş, pe atunci vicepreşedinte al Senatului României a reuşit să învingă toate piedicile şi să convingă partenerul german să rămână. Să pui de acord factorii administrativi locali cu ministerul de resort şi cu legislaţia existentă părea o încercare insurmontabilă. Nu şi pentru experienţa şi energia senatorului de Alba. O soluţie agreată până la urmă de nemţi a fost ca aceştia să mărească unilateral capitalul social prin a­port în natură sub formă de utilaje. Valoarea acestora se ridica la 8 milioane euro. Astfel au fost salvate locurile de muncă de la UM Cugir precum şi perspectiva ca acestea să se dubleze în anii următori.
Michael Grewe, reprezentantul Concernului Daimler AG în România a ţinut să mulţumească oficial, printr-o scrisoare, senatorului de Alba, pentru susţinerea sa hotărâtoare. “Doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul dvs în acest proiect şi pentru discuţia constructivă purtată în data de 30 iulie 2009, la sediul Ministerului Economiei”, a subliniat Grewe.
Un alt exemplu îl oferă intervenţia lui Pereş pentru promovarea la export a unor produse de marcă realizate în Alba. Cu ocazia recepţiei organizată de Ambasada României în Croaţia, prilejuită de Ziua Naţională a României, la intervenţia senatorului de Alba, firma SC Jidvei SRL a sponzorizat evenimentul cu renumitele vinuri locale. Ambasadorul României la Zagreb i-a mulţumit personal domnului Pereş, printr-o scrisoare oficială. Insistând asupra faptului că produsul va fi promovat pe piaţa croată, ambasada asumându-şi responsabilitatea contactării unor parteneri cu potenţial financiar ridicat, ambasadorul a încheiat: “Folosesc acest prilej pentru a vă transmite aprecierile mele deosebite pentru sprijinul acordat Ambasadei României la Zagreb, în cadrul demersurilor de promovare atât a unei imagini favorabile ţării noastre în Republica Croaţia, cât şi pentru dezvoltarea cooperării economice româno-croate”.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Senatorul PSD Călin Matieș: „Doliu național: a trecut în Senat legea vânzării ultimelor bucăți de România !”

Când o țară a trecut deja la vânzarea pământurilor arabile, ce mai trebuie să facem ca să trezim conștiința adormită… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

Besnik 14 noiembrie 2012 at 12:51

Nu mai spune… Doar modestia :))) Lauda de sine nu miroase a bine.

Ionica 14 noiembrie 2012 at 12:54

Ziarul Unirea, asta se numeste material gazetaresc? Or, cine l-a scris are reminiscente PCR-iste? Ati uitat in final sa punctati si cati banuti a varsat nenea senatorul la pusculita redactiei…

angajat STC 14 noiembrie 2012 at 12:57

Numai minciuni despre salvarea STC.Sa vedem si noi scrisoarea d-lui Peres.Normal ar fi fost sa plece in est nu in vest ,unde salariile sunt mai mari ca in Romania ,…mai terminati cu aceste povesti de adormit copii.

Stan Patitul 14 noiembrie 2012 at 13:00

Ce gogoase ! Peres ,fiu de securist ,cand era presedinte la CAP Micesti scria note informative dar vad ca nu si-a abandonat obiceiul !Minte si dezinformeaza cu o seninatate basesciana.Sotia lui tot prietena este cu Basescu ?

DoD 14 noiembrie 2012 at 13:33

Daca Peres a facut atatea pentru Cugir si este asa de apreciat de ce a fugit de lupta cu Atanasiu, de ce a spalat putina si candidand pe un colegiu se lauda acum cu faptele din alt colegiu

Gigel 14 noiembrie 2012 at 13:35

Interesantă realizare: A convins S.C. Jidvei S.R.L. să sponsorizeze ambasada României în Croația cu sticle de vin!!! Păi, atunci de ce mai candidează pentru Senat, de ce nu se dedică organizării balurilor bobocilor, dacă se pricepe la sponsorizări? Poate ne spune și cine îl sponsorizează pe el, dacă e așa de convingător!?

Gogomanul 14 noiembrie 2012 at 17:56

A convins pe draku. Necsulescu e unchiul neveste-si si singurul sponsor permanent al lui.
Va dati seama ce efort a fost pt Jidvei vreo 10 baxuri de vin. Nici un sfert de picatura. Asta sta slab rau la capitolul realizari daca se lauda cu o sponsorizare de 10 baxuri de vin.

contribuabilu` 14 noiembrie 2012 at 13:54

Peres asta nu putea sa-si tina „celebra modestie” pana la capat ? Ceea ce a facut el nu a fost decat o prezenta la un eveniment organizat de nemti.
Iar astia nu de dragul lui Peres au investit la Cugir ci pentru ca platesc un muncitor roman de 10 ori mai putin ca pe unul german si isi recupereaza investitia in mai putin de 1 an.
Mai „REDACTIE UNIREA” – nu mintiti oamenii!
Peres asta e un coperis de pipa !

Stagiar 14 noiembrie 2012 at 18:51

sau probabil ca i-au mai ramas ceva baxuri de vin de cand a devalizat deja celebra precursoare a SC Jidvei.Totusi este extrem de curios ca nu se lauda si cu prima sa realizare de dupa revolutie: dupa cum stiti, Alexandru Peres (sandel- dupa cum era alintat de colegii securisti ai tatalui sau,marele tortionar securist gen.Peres) a fost cel care a inventat falimentul in judetul Alba.El a fost primul om de afaceri din Alba care a falimentat ferma sau ma rog cooperativa pe care a condus-o ca mare inginer agronom.Titlu castigat probabil tot cu vreo diploma platita ca si ultimul sau titlu la facultatea fantoma biotera…

Florin Soare 14 noiembrie 2012 at 16:19

Senatorul copy-paste candideaza….din nou???hmm…nu stiti la ce ma refer? cu siguranta domnul peres stie…

calin 14 noiembrie 2012 at 22:06

ce are locurile de la um cugir cu stra transmision , documentativa redactori ai unirii e rusinoasa confuzia

colonelu' gogu 14 noiembrie 2012 at 22:30

de o vreme incoace ziarul unirea are prostul obicei sa ascunda autorii articolelor sub protectia anonimatului {Redactia Ziarului „Unirea”}si asta face rau calitatii ziarului pentru ca sub acest incognito scriu tot felul de anafabeti sau alte persoane certate cu logica.
sa luam exemplu titlul articolului de mai sus: senatorul pestilor a salvat locurile de munca la UM Cugir iar in articol e vorba de locurile de munca de la Star Transmission.
In alta ordine de idei, tov. peres prin actiunea sa: „O soluţie agreată până la urmă de nemţi a fost ca aceştia să mărească unilateral capitalul social prin a­port în natură sub formă de utilaje. Valoarea acestora se ridica la 8 milioane euro.”, nu a facut decat sa scada participatia statului roman la capitalul social al Star Transmission astfel incat statul sa piarda definitiv orice influenta in cadrul companiei.
PS : utilajele aduse au fost second hand

Comentariile sunt oprite