Rămâi conectat

Ştirea zilei

Senatorii de Alba Alexandru Pereş (PNL) şi Daniel Breaz (PSD), printre cei 81 de semnatari ai controversatei legi care dă liber defrişărilor în ariile protejate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorii de Alba Alexandru Pereş (PNL) şi Daniel Breaz (PSD), printre cei 81 de semnatari ai controversatei legi care dă liber defrişărilor în ariile protejate • Greenpeace România: Legea nu mai apără ariile protejate de defrișări.

Senatorii de Alba Alexandru Pereș (PNL) și Daniel Breaz (PSD) se regăsesc pe lista celor 81 de senatori PSD, PNL, PMP, UMDR și ALDE care au votat pentru modificarea legii care va permite lucrări de utilitate publică în zone protejate precum pădurile virgine și cvasivirgine.

O alianță politică ad-hoc formată în Senat între toate partidele politice, excepție făcând USR, a votat joi un proiect legislativ care permite defrișarea pădurilor pentru sisteme de utilități publice, indiferent de amplasarea acestor păduri în zone cu protecție strictă. Propunerea votată în plenul Senatului ”va da liber defrișărilor în ultimele păduri virgine ale României și Europei”, atrage atenția Greenpeace România potrivit căreia propunerea a venit de la un politician care are 13 terenuri pe Valea Prahovei.

”Coincidență sau nu, inițiatorul proiectului legislativ (modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, înregistrată ca Legea 52/2018) este vicepreședintele Comisiei pentru Mediu din Senat, senatorul PSD Emanoil Savin, fostul primar al Bușteniului în perioada 2004 – 2016, care deține, alături de soția sa, 13 terenuri pe Valea Prahovei, conform declarației de avere”, spune Greenpeace.

Argumentele PSD, ALDE, UDMR, ca inițiatori ai legii, au fost că scoaterea din fondul forestier a unor suprafețe de pădure ar fi necesare pentru a debloca proiecte de utilități publice cu finanțare europeană.

Cel mai discutabil articol al legii 52/2018 spune: “Scoaterea definitivă și ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier național necesare realizării, dezvoltării, întreținerii și modernizării sistemelor de utilități publice este permisă inclusiv pentru suprafețe cuprinse în zona de protecție strictă, zona de protecție integrală și zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, precum și pentru suprafețele incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România”.

Alexandru Pereș a votat ”pentru” în condițiile în care alți colegi senatori de la PNL au votat împotrivă, precum Alina Gorghiu, Răducu George Filipescu, sau s-au abținut – Ion Popa. Și în rândul senatorilor PSD a fost un reprezentant care s-a abținut de la vot – Gabriela Crețu. Senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz, a votat însă ”pentru”. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea