// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Senat: Hărțuirea în public, sancționată cu amendă de până la 100.000 de lei. Ofițerii și subofițerii MAI constată și sancționează contravențiile

Senatul a adoptat, luni, 23 aprilie, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă pentru completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi prin care se interzice orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică atât în public, cât şi în privat, ofiţerii şi subofiţerii din Ministerul de Interne urmând să aibă competenţe în constatarea şi sancţionarea contravenţiilor generate de această completare a legii.

Contravenţiile prevăzute în Legea 202/2002 sancţionate cu amendă contravenţională de la 3.000 la 100.000 lei prevăzute de actul normativ aflat în vigoare se vor aplica după modificarea lui, doar dacă “fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune”.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419