Rămâi conectat

Actualitate

Semnal de alarmă al ONU: Situaţia umanitară în Ucraina, în special în estul Donbas, este extrem de alarmantă şi continuă să se deterioreze rapid

Ziarul Unirea

Publicat

în

Semnal de alarmă al ONU: Situaţia umanitară în Ucraina, în special în estul Donbas, este extrem de alarmantă şi continuă să se deterioreze rapid

După aproape patru luni de invazie rusă, situația umanitară din Ucraina este „extrem de alarmantă”, semnalează Organizația Națiunilor Unite, devremece luptele dintre armata ucraineană și cea rusă continuă să facă ravagii în estul țării.

„Situaţia umanitară pe întreg teritoriul Ucrainei, în special în estul Donbas, este extrem de alarmantă şi continuă să se deterioreze rapid”, afirmă Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (Ocha), într-un comunicat.

Potrivit Ocha, situaţia este „deosebit de îngrijorătoare” în Severodoneţk şi în jurul acestuia, ultimul punct de rezistenţă ucraineană din regiunea Lugansk, care se află aproape în întregime sub control rusesc.

Accesul la apă potabilă, la alimente şi la electricitate este ”redus”, a precizat Ocha, în principal din cauza luptelor care continuă să se intensifice şi care afectează grav populaţia civilă.

Ocha deplânge faptul că „cele două părţi beligeranţi, în acest stadiu, nu au ajuns încă la un acord pentru a facilita evacuarea civililor sau pentru a permite accesul ajutorului umanitar” în Severodoneţk şi în oraşul vecin Lisiciansk, care se află de mai multe zile sub bombardamente constante.

”În întreaga ţară, zonele rezidenţiale şi infrastructura civilă continuă să fie afectate, ceea ce duce la uciderea şi rănirea mai multor civili”, a precizat agenţia ONU.

În pofida ”dificultăţilor enorme de acces”, ONU şi partenerii săi umanitari ”au ajuns la peste 8,8 milioane de persoane pe teritoriul Ucrainei de la începutul războiului”, a precizat organizaţia.

Potrivit ONU, 4.452 de civili au fost ucişi şi 5.531 au fost răniţi de la începutul invaziei ruseşti, la 24 februarie, conform ultimului bilanţ furnizat la 15 iunie. ONU subliniază în mod regulat că „cifra este probabil mult mai mare”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea