Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

SEMINAR ALEA: Schimb de experienţă privind consumurile energetice între municipalităţi din Alba şi din Regiunea Padova, Italia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Locală a Energiei Alba – ALEA  a organizat luni, 2 septembrie, un  seminarul – schimb de experienţă între municipalităţi din judeţul Alba , semnatare ale Convenţiei Primarilor şi parteneri italieni din regiunea Padova, Italia. În cadrul acestuia sunt prezentate mai multe studii de caz implementate cu succes în Italia în domenii de interes pentru orice autoritate publică locală: modernizare iluminat public, eficientizarea energetică a clădirilor publice, utilizarea unor surse de energie regenerabilă în clădiri.

Acţiunea se încadrează în politica de dezvoltare energetică durabilă a judeţului Alba susţinută de Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Delegaţia italiană este condusă de viceprimarul municipalităţii Due Carrare din Italia şi are în componenţă reprezentanţi ai unor companii italiene din domenii ca: iluminat eficient cu soluţii LED, lucrări de eficienţă energetică în clădiri publice, soluţii de utilizare a energiei geotermale. La seminar participă reprezentanţi ai primăriilor din Ciugud, Ighiu, Pianu, Sântimbru şi Zlatna.

Reprezentanţii primăriilor din judeţul Alba prezintă situaţia lor curentă privind consumurile eneregetice urmând să se identifice şi să se analizeze soluţii pentru eficientizarea acestora plecând de la exemplele prezentate de partenerii italieni şi cu consultanţa tehnică oferită de aceştia.

În continuarea seminarului se vor organiza pe parcursul a 2 zile, vizite în teren în cele 5 administraţii locale pentru analiza situaţiei curente şi identificarea de soluţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea