SEMINAR ALEA: Schimb de experienţă privind consumurile energetice între municipalităţi din Alba şi din Regiunea Padova, Italia

ALEAAgenţia Locală a Energiei Alba – ALEA  a organizat luni, 2 septembrie, un  seminarul – schimb de experienţă între municipalităţi din judeţul Alba , semnatare ale Convenţiei Primarilor şi parteneri italieni din regiunea Padova, Italia. În cadrul acestuia sunt prezentate mai multe studii de caz implementate cu succes în Italia în domenii de interes pentru orice autoritate publică locală: modernizare iluminat public, eficientizarea energetică a clădirilor publice, utilizarea unor surse de energie regenerabilă în clădiri.

Acţiunea se încadrează în politica de dezvoltare energetică durabilă a judeţului Alba susţinută de Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Delegaţia italiană este condusă de viceprimarul municipalităţii Due Carrare din Italia şi are în componenţă reprezentanţi ai unor companii italiene din domenii ca: iluminat eficient cu soluţii LED, lucrări de eficienţă energetică în clădiri publice, soluţii de utilizare a energiei geotermale. La seminar participă reprezentanţi ai primăriilor din Ciugud, Ighiu, Pianu, Sântimbru şi Zlatna.

Reprezentanţii primăriilor din judeţul Alba prezintă situaţia lor curentă privind consumurile eneregetice urmând să se identifice şi să se analizeze soluţii pentru eficientizarea acestora plecând de la exemplele prezentate de partenerii italieni şi cu consultanţa tehnică oferită de aceştia.

În continuarea seminarului se vor organiza pe parcursul a 2 zile, vizite în teren în cele 5 administraţii locale pentru analiza situaţiei curente şi identificarea de soluţii.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...