Rămâi conectat

Curier Județean

”SEISM 2016”: Exercițiu de amploare la nivel național, de alarmare în caz de cutremur puternic. Participă și echipaje de la ISU Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

autospeciala ISU Alba (2)Echipaje de la ISU Alba au fost chemate, marți, să participe la un amplu exercițiu național de intervenție în caz de cutremur major (peste 7 grade). Exercițiul de alarmare are ca scop  verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență.

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat marți un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

În acest moment este în desfășurare faza de evaluare a pagubelor.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

Pe parcursul desfășurării exercițiului vor fi făcute comunicări publice de către DSU al MAI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu la un autoturism, pe autostrada A10, sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Incendiu la un autoturism, pe autostrada A10, sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe autostrada A10, km 53, sens Turda Aiud. În acest moment intervin pompierii pentru stingerea incendiului cu o autospecială și o ambulanță. Secțiune Știri sub articolul principal Urmăriți Ziarul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea