Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Șef de birou din Poliția Locală Alba Iulia, prins beat la volan, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare: Ce alcoolemie avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șef de birou din Poliția Locală Alba Iulia, prins beat la volan, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare: Ce alcoolemie avea

Un șef din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Bărbatul s-a răsturnat cu autoturismul personal, în 25 iulie 2020, pe DJ 107L, pe raza localităţii Totoi, de lângă Alba Iulia. Ancheta a arătat că şoferul (M. C.) a condus autoturismul având o alcoolemie superioară valorii 0,80 grame la mie alcool pur în sânge. Buletinul de analiză toxicologică a indicat o alcoolemie de 2,27 grame la mie la prima probă, respectiv de 1,83 grame la mie la a doua probă.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, bărbatul a arătat că s-a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat băuturi alcoolice, fără aport alimentar, şi că într-o curbă a prins cu partea dreaptă o baltă, pierzând controlul volanului şi ieşind cu maşina în decor, răsturnându-se. A completat că la faţa locului a oprit o ambulanţă şi întrucât a explicat echipajului că nu are nevoie de îngrijiri medicale, aceasta şi-a continuat drumul. Ulterior incidentului, şeful din Poliţia Locală a părăsit autoturismul răsturnat, acesta susţinând că a plecat de la faţa locului cu intenţia de a-i solicita unui prieten care deţine un utilaj agricol să îl ajute să scoată maşina din şanţ.

Acord de recunoaștere a vinovăției, respins de instanțe

Un echipaj de poliţie a ajuns la locul accidentului, iar şoferul a fost identificat cu rapiditate. Datorită faptului că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a recunoscut faptele şi a reuşit să convingă, iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Pedeapsa pe care urma să o primească era de 1 an şi 4 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Atât Judecătoria Alba Iulia, cât şi Curtea de Apel, au respins acordul încheiat cu Parchetul considerându-se că pedeapsa „cu amânare” este prea blândă în raport cu fapta acestuia şi cu practica instanţelor de judecată.

Ulterior, șeful din Poliţia Locală Alba Iulia a fost trimis în judecată. În final, acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Acesta a mai fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau la Primăria Municipiului Alba Iulia.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia pe data de 10 octombrie 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea