Rămâi conectat

Curier Județean

Ședință de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Alba la Primăria Cugir

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Joi, 20 martie, a.c., şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a participat la şedinţa de lucru organizată la sediul Primăriei Oraşului Cugir de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba (ATOP).

La această şedinţă au mai participat Marincaş Ioan, preşedintele ATOP Alba, consilieri ai Consiliului Judeţean Alba, primarul oraşului Cugir, Teban Adrian, viceprimarul oraşului Cugir, Rotche Horea, şeful Poliţiei Oraşului Cugir, inspector principal de poliţie Paul Şerban, şeful poliţiei Locale Cugir, Găldău Horaţiu precum şi şeful grupei de jandarmi Cugir, plutonier adjutant Duru Ştefan.

Cu ocazia acestei întâlniri, a fost prezentată o ”Informare privind măsurile întreprinse de Poliţia Oraşului Cugir, pentru îndeplinirea atribuțiilor specifice în anul 2013 şi primele două luni ale anului 2014”.

Din materialul prezentat a rezultat că în anul 2013, numărul infracţiunilor sesizate Poliţiei Oraşului Cugir, a înregistrat o scădere cu 7,53%  față de anul 2012, de la 611 infracțiuni la 565. În ceea ce privește infracțiunile grave, comise cu violență, în anul 2013 au fost înregistrate 2 infracțiuni de tentativă la omor, acestea fiind săvârșite în urma unor conflicte spontane.

În anul 2013, poliţiştii din Cugir a constatat în flagrant delict, un număr de 79 de infracţiuni şi au aplicat 2.885 de sancţiuni contravenționale  în valoare totală de 580.935 lei.

În aceeaşi perioadă, au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 13 accidente rutiere soldate cu victime omeneşti, dintre acestea două soldându-se cu rănirea gravă a unor persoane.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere, în anul 2013, poliţiştii din Cugir, au aplicat 1.373 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 76 de permise de conducere şi 78 de certificate de înmatriculare. În aceeaşi perioadă, au fost constatate 76 de infracţiuni la regimul rutier.

În lunile ianuarie şi februarie 2014, au fost înregistrate două accidente rutiere, în urma cărora victimele au suferit leziuni uşoare iar pentru nereguli constatate privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii rutieri din Cugir, au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale  în valoare de 18.130 lei.

În intervenţiile pe care le-au avut, reprezentanţii ATOP Alba dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale, s-au declarat mulţumiţi de activitatea poliţiştilor din Cugir prin prisma reducerii infracțiunilor contra patrimoniului dar şi a creşterii gradului de siguranţă civică.

Domnul Teban Adrian, primarul orașului Cugir a apreciat în mod pozitiv anihilarea grupării infracționale cunoscută sub denumirea „Talibanii”, subliniind climatul optim de ordine şi siguranţă publică existent în oraş, a relevat buna colaborare cu Poliţia Locală Cugir şi şi-a exprimat disponibilitatea pentru acordarea de sprijin poliţiei în activităţile specifice.

Domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a apreciat disponibilitatea autorităţilor administrative judeţene şi locale pentru colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi sprijinul acordat de fiecare dată şi a dispus continuarea activităţilor preventive, desfăşurate de poliţiştii din Cugir pe segmentele  stradal, rutier dar şi în mediul şcolar.

Totodată a apreciat în mod pozitiv rezultatele obţinute, în perioada supusă analizei, de către poliţiştii din Cugir şi şi-a exprimat convingerea că acţiunile acestora, vor fi orientate şi mai departe, pentru îndeplinirea misiunii ce le-a fost încredinţată de societate”, precizează reprezentantul IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea