Curier Județean
Ședință de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Alba la Primăria Cugir
Joi, 20 martie, a.c., şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a participat la şedinţa de lucru organizată la sediul Primăriei Oraşului Cugir de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba (ATOP).
La această şedinţă au mai participat Marincaş Ioan, preşedintele ATOP Alba, consilieri ai Consiliului Judeţean Alba, primarul oraşului Cugir, Teban Adrian, viceprimarul oraşului Cugir, Rotche Horea, şeful Poliţiei Oraşului Cugir, inspector principal de poliţie Paul Şerban, şeful poliţiei Locale Cugir, Găldău Horaţiu precum şi şeful grupei de jandarmi Cugir, plutonier adjutant Duru Ştefan.
Cu ocazia acestei întâlniri, a fost prezentată o ”Informare privind măsurile întreprinse de Poliţia Oraşului Cugir, pentru îndeplinirea atribuțiilor specifice în anul 2013 şi primele două luni ale anului 2014”.
Din materialul prezentat a rezultat că în anul 2013, numărul infracţiunilor sesizate Poliţiei Oraşului Cugir, a înregistrat o scădere cu 7,53% față de anul 2012, de la 611 infracțiuni la 565. În ceea ce privește infracțiunile grave, comise cu violență, în anul 2013 au fost înregistrate 2 infracțiuni de tentativă la omor, acestea fiind săvârșite în urma unor conflicte spontane.
În anul 2013, poliţiştii din Cugir a constatat în flagrant delict, un număr de 79 de infracţiuni şi au aplicat 2.885 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de 580.935 lei.
În aceeaşi perioadă, au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 13 accidente rutiere soldate cu victime omeneşti, dintre acestea două soldându-se cu rănirea gravă a unor persoane.
Pentru combaterea indisciplinei rutiere, în anul 2013, poliţiştii din Cugir, au aplicat 1.373 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 76 de permise de conducere şi 78 de certificate de înmatriculare. În aceeaşi perioadă, au fost constatate 76 de infracţiuni la regimul rutier.
În lunile ianuarie şi februarie 2014, au fost înregistrate două accidente rutiere, în urma cărora victimele au suferit leziuni uşoare iar pentru nereguli constatate privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii rutieri din Cugir, au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.130 lei.
În intervenţiile pe care le-au avut, reprezentanţii ATOP Alba dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale, s-au declarat mulţumiţi de activitatea poliţiştilor din Cugir prin prisma reducerii infracțiunilor contra patrimoniului dar şi a creşterii gradului de siguranţă civică.
”Domnul Teban Adrian, primarul orașului Cugir a apreciat în mod pozitiv anihilarea grupării infracționale cunoscută sub denumirea „Talibanii”, subliniind climatul optim de ordine şi siguranţă publică existent în oraş, a relevat buna colaborare cu Poliţia Locală Cugir şi şi-a exprimat disponibilitatea pentru acordarea de sprijin poliţiei în activităţile specifice.
Domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a apreciat disponibilitatea autorităţilor administrative judeţene şi locale pentru colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi sprijinul acordat de fiecare dată şi a dispus continuarea activităţilor preventive, desfăşurate de poliţiştii din Cugir pe segmentele stradal, rutier dar şi în mediul şcolar.
Totodată a apreciat în mod pozitiv rezultatele obţinute, în perioada supusă analizei, de către poliţiştii din Cugir şi şi-a exprimat convingerea că acţiunile acestora, vor fi orientate şi mai departe, pentru îndeplinirea misiunii ce le-a fost încredinţată de societate”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Curier Județean
INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi
INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pentru efectuarea unor lucrări, traficul va fi restricționat pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, la km. 62, municipiul Turda, județul Cluj, pe calea 2, banda 2, în interval orar 07:00-19:00.
Pe A1 Râmnicu Vâlcea-Deva, vor fi active următoarele restricții:
-km 242-km 239 calea 2, va fi restricționată banda doi, pentru curățare zona mediană, între orele 07:30-17:00;
– km 314+700-km 315+700 calea 1, vor fi restricționate banda de urgență și prima bandă, pentru lucrări de frezare și asfaltare, între orele 07:50-19:00.
Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită în aceste zone, să crească distanța de siguranță între autovehicule, să semnalizeze şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.
Curier Județean
FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul
FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul
Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum care va desfășura între 12 și 15 august la Alba Iulia. Festivalul se desfășoară anual și adună aproximativ 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.
CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe
Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.
Așa cum publicul a fost obișnuit de la edițiile precedente, festivalul va avea două componente majore, dezvoltate în două spații distincte: una scenică, ce va configura un program aproape continuu pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică și luni, în spațiul din fața Catedralei Romano-Catolice și unde toate trupele participante vor avea prezentări, atât singular cât și comune; respectiv, o componentă didactică, produsă de activitatea taberelor militare și meșteșugărești, cu numeroase ateliere active și interactive în această zonă. Pentru prima data, tabăra romană va fi separată însă de cea dacică, urmând ca romanii cu tabăra și atelierele lor să ocupe “Platoul Militari”, spațiul obișnuit al festivalului, iar dacii “și aliații lor” să își desfășoare activitățile în curtea Palatului Copiilor, din proximitate.
Festivalul va da curs și dimensiunii științifice. Această componentă va avea o mai mare amploare la ediția curentă. Ziua de vineri va aduce obișnuita expoziție cu piese din Muzeul Național al Unirii, dar prezentările științifice ulterioare vor fi în număr mai mare față de edițiile precedente, iar conferința va fi transmisă online.
Curier Județean
FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an
FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an
Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.
„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.
În această vară au fost realizate următoarele investiții
Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.
Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.
A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.
Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.
Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.
Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată
-
Ştirea zileiacum 3 ore
PROGRAMUL STP pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Cum vor circula autobuzele în data de 15 august 2022
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
VIDEO ȘTIREA TA| Cum să spargi un panou de sticlă de pe Podul Unirii din Alba Iulia cu o minge de cauciuc: Până și micul „infractor” a fost surprins
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe
-
Actualitateacum 14 ore
Perseide 2022. În jur de 100 de stele căzătoare se pot vedea în noaptea de 12 spre 13 august pe cerul României
-
Ştirea zileiacum 18 ore
FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață