Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ședința coaliției, fără rezultate: USR PLUS va depune moțiunea de cenzură. Premierul Cîțu amenință cu demiterea de la guvernare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ședința coaliției, fără rezultate: USR PLUS va depune moțiunea de cenzură. Premierul Cîțu amenință cu demiterea de la guvernare

După mai bine de o oră de discuții, ședința de la Palatul Victoria s-a încheiat, însă, fără niciun rezultat al ședinței de coaliție, iar USR PLUS urmează să depună moțiunea de cenzură în această seară. Aceștia au nevoie de semnăturile din partea partidului AUR, altfel nu este posibilă depunerea moțiunii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Liderii Dan Barna și Dacian Cioloș merg la Parlament și dau declarații de acolo, unde vor anunța decizia oficială de a a depune moțiune de cenzură.

Ca o consecință a deciziei USR PLUS, premierul Cîțu va demite toți miniștri, secretarii de stat, subsecretarii, prefecții, subprefecții, șefii de agenții guvernamentale ai USR PLUS.

O parte din miniștrii USR PLUS și-au strâns deja din lucruri, știind că asta va fi consecința deciziei lor de a depune moțiune de cenzură pentru că Florin Cîțu nu a vrut să renunțe la funcția de prim-ministru.

Oricâte mesaje la calm și la înțelegere s-au dat în cursul acestei zile mai ales din partea PNL, situația din ședința coaliției de guvernare este încordată și în acest moment nu există o cale de mijloc, au declarat sursele noastre.

USR PLUS susține că a votat o rezoluție prin care mandatează parlamentarii să inițieze și să depună o moțiune de cenzură în cazul în care premierul Cîțu nu demisionează, în timp ce liberalii susțin că au mandat de susținere a prim-ministrului votat în BPN.

Totodată, Cîțu le reproșează lui Cioloș și Barna că au ”alte socoteli” și că au tras de timp în cazul implementării unor proiecte.

În același timp, Barna și Cioloș reproșează revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministrul al Justiției fără consultări prealabile, plus interesul pentru PNDL 3 despre care USR PLUS susține că este „o hoție” prin care se dau bani primarilor într-un mod netransparent pentru a-l vota președinte la Congresul din 25 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea