Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Secția de periodice a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pune la dispoziție zeci de colecții, ziare și reviste de ieri și de azi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secția de periodice a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pune la dispoziție zeci de colecții, ziare și reviste de ieri și de azi

Presa a fost și va rămâne una dintre sursele cele mai importante de documentare și informare, de aceea în fiecare bibliotecă publică există secții, birouri, spații special amenajate pentru studiul zilnic al ziarelor și revistelor, denumite cu titlul generic de publicații periodice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin urmare, în situația în care, începând cu data de 30 martie 2023, în municipiul Alba Iulia nu mai există chioșcuri stradale de difuzare a presei, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vine în sprijinul cititorilor de presă, care își pot lua „porția zilnică” de știri și informații utile din colecția de ziare și reviste pe care aceasta o deține.

În fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 și 17.00, la Secția de periodice a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, situată în Alba Iulia, pe strada Trandafirilor, nr.22, pot fi consultate de doritori colecțiile ziarelor Adevărul, România Literară, Formula AS, Dilema Veche, Tribuna și Unirea, colecția revistei Historia, Monitorul Oficial, partea I. De asemenea, pot fi consultate publicații primite cu titlul de donație, dintre care amintim: Permanențe, Credința Străbună, Zenit 22, Dacoromania, Astra blăjeană, Revista română de istoria presei, Tezaur – publicație a Academiei Române etc. și, bineînțeles, publicațiile culturale Discobolul și Viața Bibliotecii, editate de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Alături de abonamentele încheiate și donațiile primite în acest an, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba pune la dispoziția celor interesați și colecțiile de publicații din anii anteriori, printre care amintim Jurnalul Național, Gazeta sporturilor, Capital, România liberă, Sportul, Magazin, Luceafărul etc. De menționat că instituția deține întreaga colecție a ziarului Unirea, cotidian al județului Alba, începând cu anul 1968 și până în prezent.

Pentru informații asupra colecțiilor de ziare și reviste poate fi consultat catalogul on-line aflat pe site-ul instituției la adresa www.bjalba.ro, având la dispoziție și numărul de telefon: 0258811443.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea