Rămâi conectat

Politică Administrație

Secretar de stat, la Alba Iulia, despre regionalizare: După modificarea Constituției putem relua discuția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Discuțiile privind regionalizarea pot fi reluate după modificarea Constituției, deoarece în prezent în legea fundamentală a țării nu e prevăzută sintagma ”regiune”. Există 4-5 variante, între care pe vechile regiuni și comasare de județe, a spus la Alba Iulia secretarul de stat, Sirma Caraman.  

”Regionalizarea e o temă veche. Sunt făcute studii și diferite variante, dar după modificarea Constituției putem relua această discuție și atunci putem scrie exact cum se va face regionalizarea și cum se vor împărți județele sau cum se vor uni județele în regiuni. Deocamdată așteptăm modificarea Constituției. Studii avem, variante avem, va urma după un referendum de modificare a Constituției, procedura e clară și se vor lua toate măsurile să se realizeze și acest deziderat al regionalizării”, a spus Sirma Caraman

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a explicat că în Constituție, la ”unități administrativ-teritoriale”, sunt ”numai comune, orașe și municipii”, nefiind ”nominalizată regiunea ca unitate administrativ-teritorială”. Astfel, pentru a se realiza regionalizarea, trebuie adăugată această sintagmă.

Întrebată când crede că se va realiza regionalizarea, ea a răspuns că nu poate spune, deoarece va fi o ”decizie politică în Parlament”.

”Sunt mai multe variante. Nu am cum să le prezint pentru că sunt vreo 4-5 variante de lucru, pe vechile regiuni, pe comasare de județe, sunt mai multe. Se studiază și din punct de vedere economic astfel încât să dezvoltăm și județele mai sărace, să le ajungă pe cele mai bogate. Va fi o dezbatere publică după modificarea Constituției, toate procedurile vor fi respectate pentru a modifica și înființa aceste regiuni”, a conchis Sirma Caraman, întrebată despre variantele de regiuni la care se lucrează.

Sirma Caraman a participat, marți, la lucrările Comisiei de Administrație Publica și Amenjarea Teritoriului a Camerei Deputatilor, care se organizează la Alba Iulia la inițiativa deputatului PNL Florin Roman.

La ședința de marți au participat mai mulți deputați, membri ai comisiei, dar și secretari de stat.

[nggallery id=6403]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea