Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sebeș: 16 insule ecologice digitalizate vor fi realizate printr-o finanțare PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Municipiului Sebeș a câștigat un proiect cu valoarea totală de 983.506,44 lei, care a fost depus în cadrul apelului PNRR/ 2022/C3/S/I.1.B (Investiția I1.

Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe / comune), pentru finanțarea înființării de insule ecologice digitalizate la Sebeș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Activitatea principală a proiectului finanțat presupune înființarea, în municipiul Sebeș, a unui număr 16 insule ecologice digitalizate supraterane încasetate cu containere de capacitate de 1,1 metri cubi pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton. Cele 16 insule vor fi amplasate în zonele de blocuri situate pe domeniul public al municipiului Sebeș în cartierele: Mihail Kogălniceanu, Valea Frumoasei , Lucian Blaga, Aleea Lac, Aleea Parc și Mircea cel Mare. Fiecare insulă ecologică va deservi minimum 200 de locuitori.

Investiția urmărește dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătirea pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Proiectul este în conformitate cu obiectivele de îmbunătățire a colectării selective și de reutilizare a materialelor din deșeuri urmărite de către Municipiul Sebeș. De asemenea, începând cu momentul semnării contractului, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, Municipiul Sebeș va desfășura o campanie de conștientizare a cetățenilor în ceea ce privește investiția, precum și pentru conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea