Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se schimbă modul de etichetare a produselor, dar și cantitatea acestora: Reguli drastice de la Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se schimbă modul de etichetare a produselor, dar și cantitatea acestora: Reguli drastice de la Uniunea Europeană

Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns miercuri, 31 ianaurie, la un numitor comun. S-a ajuns la un acord în ceea ce privește revizuirea și consolidarea standardelor de comercializare ale unor produse alimentare.

 

Ce produse sunt vizate

Parlamentul European și Consiliul UE iau noi decizii care au un puternic impact asupra producătorilor. Mai exact, se vor revizui și consolida standardele de comercializare existente aplicabile mierii, sucurilor de fructe, gemurilor și laptelui, potrivit unui comunicat.

Potrivit noilor decizii ale UE , vizate sunt și fructele din gemuri. Mai exact, UE propune creșterea cantității de fructe din gemuri, de la minimum 350 grame la 450 grame pe kilogram – o prevedere care ar putea afecta și producătorii români, scrie bugetul.ro.

Noile directive care privesc micul dejun stabilesc norme comune privind compoziția, denumirile de vânzare, etichetarea și prezentarea acestor produse pentru a asigura libera lor circulație în cadrul pieței interne europene.

Iată principalele modificări aduse:

-Indicarea obligatorie a originii pe etichetă pentru miere: Pe etichetele amestecurilor de miere, se va afișa țara de origine, cu procentajele corespunzătoare. Aceasta împiedică falsificarea și oferă transparență.
-Reguli noi pentru sucurile de fructe: Se introduc categoriile „suc de fructe cu zahăr redus”, „suc de fructe cu zahăr redus obținut din concentrat” și „suc concentrat de fructe cu zahăr redus”, permițând consumatorilor să aleagă sucuri cu mai puțin zahăr.
-Conținut mai mare de fructe în gemuri: Conținutul minim de fructe în gemuri crește, îmbunătățind calitatea și reducând conținutul de zahăr.
-Etichetarea simplificată a laptelui: Distincția între laptele „evaporat” și laptele „condensat” va fi eliminată.
-Evaluarea informării despre originea fructelor: Comisia va evalua în următorii trei ani modalitățile de informare a consumatorilor despre originea fructelor utilizate în producția de sucuri și gemuri.

Statele membre au la dispoziție 18 luni

Acordul dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisia, se va aproba oficial și va intra în vigoare în 20 de zile de la publicare.

Statele membre vor fi nevoite ca în 18 luni să transpune noile reguli în legislația națională și încă 6 luni înainte ca acestea să se aplice în întreaga Uniune


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea