Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Se rezolvă! Nicolae Stanciu, de la Anderlecht la Sparta Praga, devenind cel mai scump transfer în Cehia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Stanciu, internaţionalul român în vârstă de 24 de ani, va părăsi în scurt timp Anderlecht Bruxelles, pentru a semna cu Sparta Praga, transferul urmând să se rezolve în aceste zile. Fotbalistul lansat de Unirea Alba Iulia scrie un nou record, iar după ce a devenit în 2016 cel mai scump transfer din Belgia, acum va bifa o nouă bornă, fiind cel mai costisitor jucător achizionat în Cehia. Conform digisport.ro, Ana Maria Prodan, impresarul lui Stanciu, a declarat că deţinătoarea titlului în Jupiler League şi Sparta Praga au ajuns la un acord, iar clubul din capitala Cehiei va  plăti 9 milioane de euro pentru achiziţia mijlocaşului. Stanciu a avut oferte si de la alte echipe, insa a ales Sparta Praga deoarece considera că este o echipa care îi poate oferi şansa de a juca în mod constant. “Noi speram ca zilele astea să rezolvam. Din toate ofertele care au venit pe numele lui Stanciu, el si-a ales Sparta Praga. A ales Sparta după acel meci avut cu Steaua, meci după care Anderlecht a început negocierile pentru el. Încercăm o variantă de imprumut, cu opţiune de cumpărare. Sau, în ultimele ore, discutăm chiar despre un transfer definitiv. Sparta are bani foarte mulţi, nu se pune problema să aibă probleme financiare”, a confirmat Ana Maria Prodan, pentru sursa mai sus citată.

Anderlecht a cerut iniţial 12 milioane de euro, dar s-a ajuns la o sumă de 8-9 milioane de euro, după alte tratative. Presa belgiana a scris că cehii au făcut o oferta de doar 5 milioane de euro, însa impresarul fotbalistului a precizat că oferta era doar pentru un împrumut, cu opţiune de cumpărare. Directorul sportiv al Slaviei Praga, Zdenek Scasny, a făcut declaraţii care lasă să se înţeleagă că afacerea este aproape făcută. “Ar fi ideal să fie primul transfer. Este exact ce ne trebuie, creativ şi capabil să înscrie multe goluri. Are o tehnică de lovire foarte bună şi poate evolua pe două posturi. Este un om muncitor şi o persoană excelentă”, a spus directorul sportiv al Spartei, pentru ceskatelevize.cz. Stanciu şi-ar fi dat acordul, rămâne doar că Anderlecht să fie de acord cu oferta. Stanciu a costat aproape 10 milioane de euro când a fost transferat de la FCSB, evoluând pentru formaţia din Bruxelles în 53 de meciuri, având la activ 9 goluri şi 10 pase decisive.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea