// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Se rezolvă! Nicolae Stanciu, de la Anderlecht la Sparta Praga, devenind cel mai scump transfer în Cehia

Nicolae Stanciu, internaţionalul român în vârstă de 24 de ani, va părăsi în scurt timp Anderlecht Bruxelles, pentru a semna cu Sparta Praga, transferul urmând să se rezolve în aceste zile. Fotbalistul lansat de Unirea Alba Iulia scrie un nou record, iar după ce a devenit în 2016 cel mai scump transfer din Belgia, acum va bifa o nouă bornă, fiind cel mai costisitor jucător achizionat în Cehia. Conform digisport.ro, Ana Maria Prodan, impresarul lui Stanciu, a declarat că deţinătoarea titlului în Jupiler League şi Sparta Praga au ajuns la un acord, iar clubul din capitala Cehiei va  plăti 9 milioane de euro pentru achiziţia mijlocaşului. Stanciu a avut oferte si de la alte echipe, insa a ales Sparta Praga deoarece considera că este o echipa care îi poate oferi şansa de a juca în mod constant. “Noi speram ca zilele astea să rezolvam. Din toate ofertele care au venit pe numele lui Stanciu, el si-a ales Sparta Praga. A ales Sparta după acel meci avut cu Steaua, meci după care Anderlecht a început negocierile pentru el. Încercăm o variantă de imprumut, cu opţiune de cumpărare. Sau, în ultimele ore, discutăm chiar despre un transfer definitiv. Sparta are bani foarte mulţi, nu se pune problema să aibă probleme financiare”, a confirmat Ana Maria Prodan, pentru sursa mai sus citată.

Anderlecht a cerut iniţial 12 milioane de euro, dar s-a ajuns la o sumă de 8-9 milioane de euro, după alte tratative. Presa belgiana a scris că cehii au făcut o oferta de doar 5 milioane de euro, însa impresarul fotbalistului a precizat că oferta era doar pentru un împrumut, cu opţiune de cumpărare. Directorul sportiv al Slaviei Praga, Zdenek Scasny, a făcut declaraţii care lasă să se înţeleagă că afacerea este aproape făcută. “Ar fi ideal să fie primul transfer. Este exact ce ne trebuie, creativ şi capabil să înscrie multe goluri. Are o tehnică de lovire foarte bună şi poate evolua pe două posturi. Este un om muncitor şi o persoană excelentă”, a spus directorul sportiv al Spartei, pentru ceskatelevize.cz. Stanciu şi-ar fi dat acordul, rămâne doar că Anderlecht să fie de acord cu oferta. Stanciu a costat aproape 10 milioane de euro când a fost transferat de la FCSB, evoluând pentru formaţia din Bruxelles în 53 de meciuri, având la activ 9 goluri şi 10 pase decisive.

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR