Rămâi conectat

Actualitate

Se redeschide piața volantă din cartierul Cetate din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din această săptămană Consiliul Județean Alba va redeschide piața volantă care va avea loc vineri 3 mai 2013, cu incepere de la ora 8.00, in parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate din Alba Iulia.

Potrivit CJ Alba, “este o initiativa a Consiliului Judetean Albacare impreuna cu  Primaria municipiului Alba Iulia, sprijina producatorii in desfacerea directa alegumelor, fructelor, a mierii, a produselorlactate din  gospodariile proprii. In acest mod sunt eliminate verigile intermediare iarproducatorii agricoli sunt usor de identificat.

Castigul va fi cu siguranta atat al vanzatorilor care isi pot vinde mai usor produsele intr-un cadru adecvat cat si alcumparatorilor care gasesc aici produse proaspete, de calitate din gospodariile sau fermele din judet.

Increderea micilor producatori in functionalitatea acestui tip de piata a crescut iar acest lucru s-a concretizat prin cresterea numarului fermierilor de la un an la altul si prin cresterea ofertei de produse sanatoase, proaspete,direct de la producator.

Aceste tip de piata este functionala pe termen lung in masura in care cumparatoriiincurajeaza consumul de produse agroalimentare locale. Acesta este de  fapt si scopul organizatiei Slow Food Alba Transilvania din judetul Alba, initiata de Consiliul Judetean Alba, organizatie care promoveaza un stil de hrana sanatos cu produse alimentare furnizate de micii fermieri locali.

Piata organizata are loc in fiecare zi de vineri a saptamanii, este dotata cu 40 mese de piata, are asigurate servicii de salubritate si sursa de apa si toate acestea sunt puse la dispozitia producatorilor in mod gratuit.

Organizatorii au elaborat si un regulament de functionare pe care comerciantii trebuie sa il respecte si care asigura o buna desfasurare a acestei activitati, dupa modelul pietelor volante europene.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea