Rămâi conectat

Actualitate

Se apropie „Ziua Zero”? Ce declară un psihiatru despre ziua în care nu va fi înregistrat nici un deces de COVID în țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se apropie „Ziua Zero”? Ce declară un psihiatru despre ziua în care nu va fi înregistrat nici un deces de COVID în țara noastră

Ultima zi fără decese direct legate de COVID-19 a fost 22 martie 2020, conform dr. Gabriel Diaconu. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) raportase, totuşi, două decese în ziua respectivă: un pacient de 67 de ani care suferea de cancer în stadiu terminal şi unul de 74 de ani, cu „boală cronică preexistentă pentru care făcea dializă”. Statistic, ultima zi cu zero decese COVID-19 este 21 martie 2020, atât potrivit datelor GCS cât şi WorldOMeters.info.

Când va veni ziua cu zero decese

Ziua Zero este ziua când, pentru prima dată de la data de 22 martie 2020, vom putea spune că, în ziua respectivă, niciun român nu a murit de COVID per ultimele 24 de ore.Acea zi nu este, din păcate, ziua când am putea spune că niciun român nu va mai muri, vreodată, de COVID. Dar este un prag psihologic important. Unul care anunţă o primăvară abstractă a sănătăţii”, scrie pe Facebook dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Dr. Gabriel Diaconu este convins că vaccinarea a avut un rol-cheie în scăderea importantă a numărului de infectări zilnice şi, ca urmare, a numărului deceselor.

„Am obţinut asta strict pe cale vaccinală? Nu. Dar rapiditatea cu care a scăzut numărul infectărilor, lăsând la o parte croncănitul conspiraţioniştilor, nu poate fi pusă doar pe seama unei imunităţi de turmă dobândită natural. Există o corelaţie robustă, puternică şi cuantificabilă matematic între cele două fenomene. Vaccinarea a salvat mai multe vieţi de români, în ultimele patru luni, decât întreg efortul medicilor pe parcursul ultimului an”, spune medicul.

Dr. Gabriel Diaconu este de părere că, dincolo de bilanţul oficial al deceselor COVID, nu trebuie uitaţi nici cei care, din cauza presiunii la care a fost suspus sistemul medical, au murit de alte afecţiuni, deoarece nu au avut acces la servicii medicale.

„Şi mai există şi alţii care au murit din cauza îngreunării accesului la servicii medicale. Nu mai există o Zi pentru ei, doar finitudinea morţii. Ne trebuie, deci, dincolo de certitudinea matematică a sfârşitului pandemiei de COVID, şi o altfel de bornă stabilită. Borna de la care să însănătoşim sănătatea. Dacă pandemia a părut grea, sarcina a doua pare imposibilă”, mai scrie medicul psihiatru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea