Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Scriitorul Flaviu Predescu, despre tragedia de la Colegiul Militar: ”De Centenar, Lukas era în clasa a IV-a. Peste câteva sute de zile îi cerem să fie bărbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scriitorul Flaviu Predescu, despre tragedia de la Colegiul Militar: ”De Centenar, Lukas era în clasa a IV-a. Peste câteva sute de zile îi cerem să fie bărbat”

Tragedia de la Colegiul Militar din Alba Iulia, petrecută în urmă cu câteva zile, când un elev de 15 ani s-a sinucis, nu rămâne fără ecouri. Scriitorul Flaviu George Predescu, originar din orașul Cugir, a abordat din nou subiectul pe Facebook, de data aceasta făcând referire la importanța consilierii psihologice a elevilor și a încurajării comunicării acestora și cu psihoterapeuți civili.

Citește și: Tragedia de la Colegiul Militar din Alba Iulia: Colegii elevului de 15 ani care s-a sinucis primesc consiliere psihologică

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O altă măsură care ar trebui luată, din punctul său de vedere, este eliminarea procedurilor prin care elevi răspund de alți elevi și au putere asupra celor mai tineri.

”Am aflat din presă că Liceul Militar Alba acordă consiliere psihologică elevilor care au fost colegi cu băiatul care s-a sinucis.

Mai mult, se dă un semnal pentru cei care doresc să se transfere, că pot să o facă. Și acest lucru este apreciabil, mă refer în primul rând din punct de vedere al comunicării, este confortabil să știi că oricând poți pleca dacă devine prea greu.

Din păcate, Lukas, victima unei depresii ascunse, nu știa lucrul acesta.

Încurajez conducerea Liceului Militar să invite și psihologi și psihoterapeuți civili să interacționeze cu elevii. Și există în Alba Iulia specialiști care ar face asta cu profesionalism și dedicare.

Interesul nostru, a celor din afară, nu este să defăimăm Liceul Militar, ci să ne asigurăm că acolo este un climat psihologic bun, orientat, în primul rând, spre om, apoi spre disciplină și performanță. Sunt sigur și îmi place să sper că Liceul Militar își propune să ofere societății românești în primul rând cetățeni și apoi oameni disciplinați și militari.

O urgență, din punctul meu de vedere, este eliminarea procedurilor prin care elevi răspund de alți elevi și au putere asupra confraților mai mici. Cei din clasele mari, dar încă mici și cruzi, pot lesne aluneca înspre abuz. Responsabilizarea lor este prematură și inutilă, atât pentru ei, cât și pentru cei mici, abia ieșiți din gimnaziu.

Oare câți realizează că Lukas și colegii lui erau în 2018, Anul Centenarului, care ne pare așa de recent, în clasa a IV-a? Iar peste câteva sute de zile îi cerem să fie bărbat, să nu îi fie dor de casă și să facă din reguli și învățătură sensul vieții lui de copil care trebuie să se maturizeze accelerat. De ce? Pentru ce?”, a scris Predescu pe pagina de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2024. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea