Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Școlile vor fi obligate să publice autorizația de securitate la incendiu. Proiect legislativ adoptat de Senat

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școlile vor fi obligate să publice autorizația de securitate la incendiu. Proiect legislativ adoptat de Senat

Școlile vor fi obligate să publice autorizaţia de securitate la incendiu, precum şi a autorizaţiei sanitare de funcţionare, potrivit unui proiect adoptat ieri de Senat

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cazul inexistenţei avizului, respectiv a autorizaţiei de securitate la incendiu sau a autorizaţiei sanitare de funcţionare, entităţile menţionate au obligaţia aducerii la cunoştinţa publicului, prin intermediul site-urilor proprii şi la loc vizibil la intrarea în unităţile de învăţământ sau la avizier, a acestui fapt.

Propunerea legislativă are ca obiect completarea Legii învăţământului preuniversitar 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, scopul ei fiind de a clarifica obligaţiile unităţilor de educaţie timpurie, unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţilor de educaţie extraşcolară în ceea ce priveşte asigurarea transparenţei şi siguranţei beneficiarilor primari.

„Credem că siguranţa preşcolarilor şi a elevilor, a personalului didactic şi administrativ reprezintă o condiţie esenţială în ceea ce priveşte asigurarea unui climat apt să permită desfăşurarea optimă a actului educaţional. Astfel, obligarea unităţilor şcolare la publicarea informaţiilor privind deţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu sau a autorizaţiei sanitare de funcţionare reprezintă un prim pas de politică legislativă în ceea ce priveşte creşterea gradului de conştientizare, cu precădere în rândul autorităţilor publice, referitor la importanţa asigurării siguranţei în unităţile şcolare, ca element de bază în organizarea învăţământului”, se precizează în expunerea de motive.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată în acest caz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea