Școala de la Micești în pragul de-a fi închisă din cauza nepăsării administrației publice locale Alba Iulia. Precizări de la PSD Alba

În urma articolelor apărute în presă locală vizavi de școala de la Micești, PSD Alba se vede obligat să facă unele precizări pentru clarificarea situației și pentru lămurirea opiniei publice,mai ales a stimaților cetățeni ai cartierului Micești.

Din păcate s-a ajuns aici dintr-un motiv foarte simplu și anume, starea deplorabilă  a clădirii, săli de clasă foarte mici în care se desfășoară procesul de învățământ , fapt ce a determinat deplasarea masivă a elevilor de la Micești spre alte unități școlare din oraș. Dacă toată populația școlară din acest cartier ar frecventa cursurile la școala din Micești, ar fi clase paralele pe fiecare nivel.

Foarte dureros este faptul că în atâția ani de administrație havaiană nu s-au găsit fonduri pentru modernizarea școlii de la Micești. Dacă primarul Hava, reușea să se debaraseze puțin ,pentru că total era imposibil, de aroganța și indiferența pe care o manifestă de douăzeci de ani față de albaiulieni, sigur orașul nostru ar fi fost mult mai prosper și nu ne găseam în situația tristă de a comasa școli, ca în zonele nepopulare și subdezvoltate.

Noi considerăm că cei din conducerea  Primăriei Alba Iulia trebuie să dea dovadă de fair play si să-și asume cu maximă responsabilitate situația școlii din cartierul Micești, pe care ,conform legii, o are în proprietate și administrare și să înțeleagă, chiar și în al doisprezecelea ceas că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă se investea serios acolo și se clădea o unitate de învățământ modernă, demnă de un oraș european. Din păcate, această unitate de învățământ a fost neglijată ani la rând, iar părinții, pe bună dreptate, au hotărât să-si mute copiii la alte școli de pe raza municipiului nostru. Și uite așa Școala de la Micești, încetul cu încetul, riscă să devină istorie.

În primul rând dorim să relevăm faptul că toate hotărârile luate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și că nu se pune problema în niciun caz a comiterii vreunui abuz sau a adoptării vreunei hotărâri arbitrare și discreționare după bunul plac al cuiva ,ci s-a avut întotdeauna în vedere respectarea legii și totala transparență decizională.

Pentru a ieși din starea de tensiune indusă de manipulatori de profesie și persoane rău intenționate, stimații cetățeni ai cartierului Micești trebuie să știe că, pentru mediul urban este prevăzut un număr de cel puțin 25 de elevi într-o clasă pentru ca aceasta să poată funcționa legal. Întrucât, la școala din cartierul Micești, numărul  de elevi într-o clasă este în jur de 12-13 , face imposibilă din punct de vedere legal funcționarea acesteia.Așadar, hotărărea luată de Consiliul de Administrație al Liceului Sportiv Alba-Iulia de a muta ciclul gimnazial de la Școala Micesti la Liceul Sportiv, ca unitate de centru, a fost în deplină legalitate. În prezent toți cei 51 de elevi sunt repartizați la Liceul Sportiv din Alba Iulia, nefiind niciun elev în situația de a nu-și găsi locul în vreo clasă, iar cele două microbuze școlare ale liceului vor fi puse la dispoziție pentru transportul elevilor din acest cartier. La fel de important este pentru dumneavoastră, stimați locuitori ai cartierului Micești, să știți că această măsură are un caracter temporar, până la revenirea la o situație conformă cu legislația în domeniu, privind stabilirea cifrei de școlarizare și a rețelei școlare. Aici au ramas copiii de grădiniță și elevii din clasele I-IV. O situație asemănătoare e și în cartierul Oarda de Jos, unde conducerea Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu’’ Alba-Iulia a hotărât ca gimnaziul din cartierul Oarda de Jos să fie transferat la această școală de centru, datorită numărului mic de elevi, neexistând nici un refuz din partea părinților sau a autorităților locale.

Cu îngăduința dumneavoastră, facem un apel la înțelepciune și responsabilitate maximă din partea tuturor celor implicați  în rezolvarea acestei probleme, fiindcă la mijloc se află destinele educaționale a câtorva zeci de copii din cartierul Micești și ne este interzis tuturor să aruncăm în derizoriu această situație sau să o târâm în arena disputelor politice de cea mai joasă speță.

Noi înțelegem supărarea părinților din cartierul Micești, îi rugăm să aibă încredere în noi și că le suntem alături în rezolvarea acestei situații extrem se dureroase. Astfel, solicităm Primăriei municipiului Alba Iulia, ca în cel mai scurt timp posibil, să întocmească un plan de modernizare a școlii din cartierul Micești, care să aibă în vedere cuprinderea în spațiul de învățământ a tututror copiilor din acest cartier, aflat într-o frumoasă expansiune, atât locativă cât mai ales demografică.

În final, avem ferma convingere că opinia publică și mai ales cetățenii de bună credință au înțeles foarte bine cum s-a ajuns la neplăcuta situație de la Mircești și îi asigurăm pe toți de  sprijinul nostru total în rezolvarea cât mai rapid posibil a acesteia, prin solicitări, pe toate căile prevăzute de lege, adresate administrației publice locale Alba Iulia de a repune școala de la Micești pe tabloul unităților de învățământ din orașul nostru, așa cum a fost odată și cum va trebui sa fie o școală de elită a Cetății Marii Uniri.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat Alba Iulia

Facebook 

4 Comentarii

Dorin 10 septembrie 2018 at 16:27

Cat va mai rabda Dumnezeu sa mintiti in halul asta? E clar ca primaria nu si-a insusit decizia consililiului de administratie si nimeni nu a fost de acord.

Dani 10 septembrie 2018 at 22:48

O întreagă prostie. Nu știți citi bine legea .

Dani 10 septembrie 2018 at 22:53

Tare e PSD la minciuni și dezinformare.

micesti 11 septembrie 2018 at 10:30

adevarul e ca si pana acum 90 % din copiii care stau in Micesti veneau la scoala in centru .. uitati-va numai ce aglomerat e drumul cand incepe scoala si ce gol e in vacantele scolare……..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...