Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Şcoala „Axente Sever” Aiud: Oaspeţi italieni într-un proiect Comenius

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şcoala „Axente Sever” Aiud a fost gazda unei delegaţii italiane formate din 12 elevi şi 3 profesori de la Instituto Comprensivo nr. 1 din Bologna, în cadrul schimbului de clase ce avut loc între 25 martie – 4 aprilie a.c, prin proiectul Comenius ” Ciao ragazzi, ciao amici!”, ne-a informat prof. Marcela Hădărig.

O etapă importantă a proiectului a constituit-o participarea tinerilor la orele de curs, implicarea lor în activităţile zilnice, participarea la viaţa şcolară, în general, prilej de a cunoaşte sistemul educativ românesc, de a lua contact cu metode educative diferite de cele din şcoala italiană dar şi de a lega noi prietenii. Restul timpului a fost dedicat cunoaşterii oraşului Aiud, a judeţului Alba dar şi a altor locuri din Transilvania. Au fost vizitate cetatea, Muzeele de Istorie şi de Ştiintele Naturii, Parcul Municipal cu Monumentul Studenţilor, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” unde s-a vizionat o expoziţie de artă plastică, s-a participat la o lecţie de muzică, una de artă plastică dar şi la repetiţiile ansamblului „Doina Mureşului”. Delegaţia a fost primită, cu multă amabilitate, la Primăria Aiud unde tinerii au aflat şi alte date despre municipiu de la primarul Horaţiu Josan. Oapeţilor italieni li s-a prezentat o gospodărie tărănească la Rădeşti (cu animalele caracteristice dar şi cu…pup cu brânză şi cu varză), ferma de cai de la Leorinţ (important centru de echitaţie dar şi de terapie pentru copiii cu dizabilităţi), ştiind că mulţi dintre copii nu au văzut niciodată animalele în mediul lor natural. Totodată, au vizitat Sibiul şi Alba Iulia şi… mare supriză, Centrul Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti”, gazdă amabilă pentru italieni şi români deopotrivă.De asemenea, vizita a inclus două programe artistice pregătite de elevii şcolii aiudene, reuniuni colegiale, vizite între colegi şi momentele de destindere oferite de familiile- gazdă. „Vizita delegaţiei italiene la Aiud este, credem noi, un exemplu de bună cooperare şcolară, de prietenie dar şi un moment de referinţă în derularea programelor comunitare în domeniul educaţiei din şcoala noastră”, a declarat prof. Marcela Hădărig.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea