Rămâi conectat

Sport

SCM CSŞ Craiova – CSU Alba Iulia 53-103 *Al 6-lea val invincibil pentru echipa lui Miroslav Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia zburdă: succes lejer la Craiova, a 6-a izbândă succesivă în Liga Naţională de Baschet, plus alte două victorii europene, cu Piestanske Cajky şi Valosun Brno reprezintă marşul invincibil al fetelor lui Popov. Împotriva penultimei clasate, studentele au câştigat la pas, scor 103-53 (32-17,25-17, 20-11, 26-8)

În Bănie, a fost bifat un nou succes fără emoţii, diferenţa de valoare fiind una incontestabilă în favoarea vizitatoarelor. Alba s-a distrat cu oltencele, rezultând un meci fără istoric, în fapt o repetiţie utilă în vederea derby-ului de miercuri cu campioana ICIM Arad. Sportivele antrenate de Miroslav Popov au dominat meciul de la un capăt la altul, tehnicianul sârb introducând în teren alternativ două echipe pentru a testa mai multe scheme de joc. „A fost un antrenament cu public, am încercat două lucruri noi în apărare și atac, per total am făcut un meci bun, însă întotdeauna avem câte ceva de îmbunătățit. Am împărțit echipa astfel încât fiecare jucătoare să intre în teren 20 de minute, pentru a rămâne în formă”, a declarat Miroslav Popov. „Este bine că am avut acest meci mai ușor după deplasarea obositoare din Cehia, dar și în perspectiva viitoarelor partide cu Arad și Alexandria. A fost dificil că partida s-a disputat atât de devreme, nu e ușor să faci prea multe pe teren”, a precizat Larisa Toma.

*Fără istoric în Bănie, a treia oară s-a depăsit „suta”

Alba a apăsat pedala încă din start, mentinând pe tabelă un avantaj liniştitor, care i-a permis lui Popov să ruleze întregul lot. La pauza mare, vizitatoarele erau detaşate, la o diferenţă majoră, 57-34 şi nici în sfertul al treilea lucrurile nu au stat diferit, ecartul crescând la peste 30 de puncte (77-45). CSM Craiova reprezintă a treia grupare căreia albaiuliencele i-au administrat peste 100 de puncte, după Danzio Timişoara şi CSM Oradea.

*La Alba, vin ICIM Arad şi CSBT Alexandria

În etapa a 3-a a CEWL, miercuri, la ora 18.00 în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” vor sta faţă în faţă primele clasate în campionatul feminin, ICIM Arad fiind unica echipă ce i-a transmis lui Popov gustul amar al eşecului în acest sezon. Apoi, sâmbătă, vine CSBT Alexandria, ocupanta poziţiei a treia. Va fi un regal baschetbalistic în două acte, dueluri cu formaţiile clasate în acest moment pe podiumul întrecerii sezonului regulat.

Au marcat Sasa Cadjo – 19 puncte, Larisa Toma – 16, Ildiko Nagy – 14, Breanna Salley – 13, Jovana Vukoje – 10, Chadijah Wittington – 9, Tiffany Brown- 7, Alexandra Uiuiu – 7, AnneMarie Părău – 6, Chastity Reed – 2 (toate jucătoarele deplasate au înscris).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea