Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Schimbări majore în salariile bugetarilor: Ce aduce noua lege a salarizării în România

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbări majore în salariile bugetarilor: Ce aduce noua lege a salarizării în România

Peste 1,3 milioane de angajați români se vor confrunta cu posibile modificări ale veniturilor lor, în conformitate cu o nouă lege a salarizării. Această lege va aduce schimbări semnificative în calculul salariilor, mai ales pentru bugetari.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concret, salariul a peste 1,3 milioane de bugetari va fi determinat pe baza performanțelor profesionale. Posturile în sectorul public vor fi clasificate în funcție de gradul de complexitate al muncii, cu o scală de la 1 la 12, unde 1 corespunde pozițiilor mai simple, precum paznicul, iar 12 reprezintă pozițiile de top, precum președintele țării.

De exemplu, posturile de la nivelul 4 vor include ocupări cum ar fi polițistul local, economistul și asistentul maternal, cu diferite niveluri de studii, fie medii, fie superioare. În contrast, la nivelul 7 vor fi poziții precum inspectorii vamali, lectorii universitari și criminaliștii.

Un aspect important este introducerea unei componente variabile în salariile bugetarilor, care va fi determinată de performanța angajaților. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanța recunoașterii performanței în administrația centrală și locală.

De asemenea, legea propune modificări în ceea ce privește salariile angajaților din administrațiile locale, care vor fi stabilite de Ministerul Muncii în loc de primari sau președinți de consilii județene, așa cum se întâmplă în prezent.

Un alt aspect notabil este eliminarea celor peste 50 de tipuri de sporuri pe care bugetarii le primesc în prezent. Cu toate acestea, noua lege a salarizării nu se va finaliza cel mai probabil până la sfârșitul acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea