Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Schimbări majore in Noul Cod Silvic: Supravegherea din satelit a transporturilor de lemn și interzicerea pădurarilor de a deține firme de exploatare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbări majore in Noul Cod Silvic: Supravegherea din satelit a transporturilor de lemn și interzicerea pădurarilor de a deține firme de exploatare și limiteaza accesul la sistemul informatic.

Conferința Regională „România redevine verde – trei pași fără întoarcere/ Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare” a fost organizată marți.

Dezbaterile au evidențiat legislația elaborată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Strategia Națională pentru Păduri 2030, Codul Silvic și oportunitățile generate de acțiunile de împădurire la nivel național prin PNRR.

Principalele schimbări introduse de noul Cod Silvic includ accesul liber al populației în păduri pentru activități recreative, precum și măsuri mai severe împotriva tăierilor ilegale de arbori.

Modificările semnificative privesc confiscarea vehiculului folosit pentru transportul lemnului furat și reducerea pragului de masă lemnoasă la care se consideră infracțiune de sustragere.

Citește și: Campanie națională de împădurire, susținută prin fonduri PNRR: Proprietarii terenurilor vor primi bani și asistență

Ministrul a anunțat, de asemenea, licitația pentru achiziția de sateliți pentru a supraveghea transporturile de lemn în timp real. Aproximativ 350 de puncte de supraveghere publică vor fi instalate, folosind camere de monitorizare video pentru identificarea autovehiculelor și verificări în timp real.

Noul Cod Silvic interzice pădurarilor să dețină firme de exploatare a maselor lemnoase și le limitează accesul la sistemul informatic, inclusiv prin sancțiuni pentru abateri repetate.

Prof.univ.dr. Laura Bouriaud, membru în grupul de lucru al noului Cod Silvic, a subliniat importanța normelor juridice și a menționat că acest cod oferă mecanisme necesare pentru abordări inovative în domeniul silvic, inclusiv sancționarea infracțiunilor de corupție.

Sursa: jurnalul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea