Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Schimbări majore în HoReCa: Ce informații noi vor fi prezente în meniurile restaurantelor, barurilor sau cafenelelor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbări majore în HoReCa: Ce informații noi vor fi prezente în meniurile restaurantelor, barurilor sau cafenelelor

În toate unitățile din domeniul HoReCa, începând cu data de 15 martie, consumatorii vor fi informați corect și complet despre ceea ce mănâncă.

Prin urmare, meniurile vor trebuie să cuprindă, pe lângă felurile de preparate oferite și multe alte informații referitoare la:

-aditivii;

-cantitatea;

-declarația nutrițională;

-alimentele cu efect alergen.

Astfel, subliniază ANPC în respectiva postare, ”veți putea lua o decizie în deplină cunoștință de cauză, înainte de tranzacționare”. Adică înainte de a comenda ceva de mâncare.

Se precizează, totodată, și unitățile care trebuie să respecte această măsură. Este vorba de restaurante, restaurante cu livrare, braserii, cafenele, baruri, berării, unități cofetărie, patiserie, ceainării, unități pentru organizarea evenimentelor, unități tip bufet și pizzerii.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis vineri AGERPRES, de la începutul acestui an şi până în prezent au fost desfăşurate 307 acţiuni de verificare a supermarketurilor Lidl, la nivel naţional, în cadrul unei tematici de control care prevede supravegherea modului în care marile lanţuri de retail, care activează în România, respectă legislaţia în vigoare.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat 481 amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, 133 de avertismente şi au oprit definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 125.000 lei.

De asemenea, comisarii au decis oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, în cazul a 38 de unităţi situate în judeţele: Arad, Prahova, Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Olt, Dolj, Braşov, Alba, Mureş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa- Năsăud, Ilfov şi municipiul Bucureşti şi propunerea încetării practicilor comerciale incorecte, în cazul a 66 de unităţi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificare la etapa națională a olimpiadei de religie. Alții trei au obținut locul II și o mențiune. Citește și: FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea