Rămâi conectat

Actualitate

Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea „Parteneriatului pentru Transfer de cunoștințe”, aprobată de ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea „Parteneriatului pentru Transfer de cunoștințe” din Programul Operațional Competitivitate a fost aprobată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat de presă.

Sorin CampeanuSursa citată arată că obiectivul acestui demers îl reprezintă încurajarea cooperării între instituțiile de învățământ superior, instituțiile de cercetare-dezvoltare și mediul de afaceri prin finanțarea accesului întreprinderilor la expertiza extinsă și la facilitățile organizațiilor de cercetare în scopul comercializării rezultatelor de cercetare.

Formula de finanțare sprijină, de asemenea, valorificarea potențialului infrastructurilor de cercetare-dezvoltare dobândite sau modernizate începând cu anul 2007 și a celorlalte resurse de cercetare dobândite concomitent cu acestea, pentru a răspunde nevoilor de inovare a întreprinderilor în scopul creșterii valorii adăugate a unor produse/procese tehnologii cerute de piață.

Ministerul Educației precizează că schema de finanțare are avizul Consiliului Concurenței și se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele opt regiuni de dezvoltare. Acordarea ajutorului de minimis în cadrul acestei scheme se va face numai cu respectarea criteriilor privind acordarea acestui tip de ajutor, stipulate în Regulamentul Comisiei Europene.

Autoritatea care administrează schema este Ministerul Educației, prin Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare — Direcția Generală Organism Intermediar pentru Cercetare. Furnizor de ajutor de minimis este Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional „Competitivitate”. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea