Rămâi conectat

Curier Județean

Scandal pentru o pășune între doi ciobani din Loman – au intervenit jandarmii să-i despartă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bâta folosită pe post de argument într-o discuţie în contradictoriu i-a adus unui crescător de ovine din satul Loman, comuna Săsciori o amendă de 500 de lei din partea jandarmilor. Totul se pare că ar fi pornit de la încălcarea regulilor privind păşunatul.

turma oiFapta s-a petrecut luni, 13 iulie, în jurul orei 10.00, la ieşirea din municipiul Sebeş spre Vinţu de Jos, în locul cunoscut de localnici sub denumirea de “ Pepiniera”. Un cioban a apelat la ajutorul jandarmilor după ce, pe un teren unde cumpărase dreptul de păşunat, un alt cioban intrase cu oile. Supărat că iarba plătită de el era păscută de oile intrusului a stăruit pe lângă acesta să părăsească zona, dar s-a lovit de un refuz categoric. Când a insistat a fost înjurat, jignit şi ameninţat că va fi bătut cu bâta “ din dotare” .

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi a acţionat pentru aplanarea conflictului. Vinovat de producerea incidentului a fost găsit cel care încălcase proprietatea, un crescător de ovine în vârstă de 38 de ani, din satul Loman, comuna Săsciori.

”Extrem de nervos, chiar şi în prezenţa jandarmilor, acesta a continuat să-şi înjure oponentul şi să-l ameninţe că după plecarea acestora “ îşi va rupe bâta pe spinarea lui ”. În aceste condiţii a fost invitat în autospeciala de intervenţie a jandarmilor şi i-au fost explicate prevederile legale incidente în materia infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului. Informaţiile primite, acompaniate şi de o amendă contravenţională în valoare de 500 lei, se pare că l-au determinat să se calmeze şi să renunţe la intenţiile violente, deoarece în scurt timp de la coborârea din maşina jandarmilor şi-a luat oile şi a plecat”, a precizat Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea