Rămâi conectat

Actualitate

Scandal între USR PLUS și PNL pentru împărțirea ministerelor. ,,PNL vrea tot, noi primim resturi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se încing spiritele între USR PLUS și PNL. După ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că în viitorul guvern PNL va avea 10-11 ministere, vicepreședintele USR, Cătălin Drulă reacționează și spune că „ discuțiile despre ministere sunt pure fantezii”.

Cătălin Drulă este nemulțumit de discuțiile care au apărut în spațiul public în legătură cu împărțirea ministerelor în viitorul guvern. Vicepreședintele USR a scris mai multe mesaje pe Facebook în care critică inclusiv presa pentru publicarea unor informații apărute pe surse, unele chiar din propriul partid, despre interesul celor din USR-PLUS pentru unele ministere.

„Citesc pe știri diverse formule de guvern. Repet ce-am spus și ieri: NU au existat ÎNCĂ discuții între USRPLUS și PNL, nici formale, nici informale despre ministere și formarea majorității”, scrie Cătălin Drulă.

Acesta critică liderii PNL care au vorbit în spațiul public despre împărțirea ministerelor.

„Toate discuțiile despre ministere sunt pure fantezii. Nu au avut loc încă. Noi credem că e important ca aceste negocieri să se desfășoare loial, nu la televizor”, scrie vicepreședintele USR.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a anunțat că, cel mai probabil, în viitorul guvern PNL va avea 10-11 ministere, USR PLUS – 5-6 ministere și UDMR – 2 minstere.

USR PLUS este deja nemulțumită de posibilitatea ca ministerele importante să revină PNL, iar USR PLUS să primească ministere fără greutate.

„PNL vrea totul, noi primim resturi”, a spus deputatul USR, Cristian Seidler, la Antena 3.

Încă de marți liderii USR PLUS și-au exprimat dezacordul în legătura cu împărțirea mai multor poziții cheie care urmează să fie negociate. USR PLUS vrea ministere precum Justiție, Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare, pe care liberalii nu sunt dispuși să le cedeze.

De asemenea, USR PLUS ar vrea să primească șefia Camerei Deputaților pentru Dan Barna, poziție pe care și-o dorește și Ludovic Orban.

Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR ar urma să aibă loc, cel mai probabil, la sfârșitul acestei săptămâni.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea