Rămâi conectat

Actualitate

Scădere puternică a vânzărilor online în rândul companiilor, în anul 2021, la nivel național, potrivit unui raport Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Scădere puternică a vânzărilor online în rândul companiilor, în anul 2021, la nivel național, potrivit unui raport Eurostat

Cea mai puternică scădere a vânzărilor online ale companiilor, în anul 2021, comparativ cu anul 2020 este România, în condițiile în care la nivelul Uniunii Europene vânzările online ale companiilor au crescut ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor de deplasare, arată datele Eurostat.

Anul acesta, 19% dintre companiile din UE cu cel puţin 10 angajaţi au declarat că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri, în creştere cu un punct procentual comparativ cu 2020 şi cu şase puncte procentuale mai mult decât în 2010.

În România, doar 12% dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi au declarat că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Şi mai grav, vânzările online ale companiilor româneşti au scăzut comparativ cu 2020, când 18% dintre companiile româneşti cu cel puţin 10 angajaţi au declarat că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Este vorba de cea mai importantă scădere înregistrată în rândul statelor membre.

În contrast, Belgia şi Finlanda sunt ţările cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor online ale companiilor, cu câte cinci puncte procentuale fiecare, 31% respectiv 24% dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi din aceste ţări declarând că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri.

La nivelul Uniunii Europene, Danemarca este ţara cu cel mai mare procent de companii cu vânzări online, 38% dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi declarând că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Urmează Irlanda şi Suedia, ambele cu 34%.

La polul opus, ţările cu cea mai mică pondere a companiilor cu vânzări online sunt: Luxemburg (9%), Bulgaria (10%), Franţa şi România (ambele 12%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea