Rămâi conectat

Politică Administrație

Sărbători de Paște triste la Roșia Montană. Peste 100 de angajați ai RMGC își pierd locurile de muncă din Mai

Bogdan Presecan

Publicat

în

8Rosia_MontanaÎncepând din luna mai, compania minieră Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) va concedia primii 110 angajați, din totalul de 481. Societatea canadiano-română a înștiințat în acest sens, conform procedurilor legale în domeniu, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba.

Nu se cunoaște încă valoarea salariilor compensatorii de care vor beneficia angajații disponibilizați ai RMGC.

Reamintim că, începând cu 1 martie 2014, pentru un număr de 392 de salariaţi ai companiei miniere au fost suspendate contractele de muncă. Compania minieră anunța că aceştia vor continua să primească  75% din salariu, până la sfârşitul lunii martie şi că, în funcţie de deciziile Guverului USD privind proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană, disponibilizații ar putea fi reîncadrați în muncă.

Cum deciziile Guvernului au întârziat să apară, RMGC a început să reducă vertiginos numărul salariaților și totodată a costurilor de funcționare.

Zona Munților Apuseni este cea mai puțin dezvoltată regiune din județul Alba, cu foarte puține posibilități în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă și potențialitate foarte redusă în ceea ce privește activitatățile agricole. Dincolo de orice controverse legate de acest proiect minier de la Roșia Montană, este unanim acceptat faptul că existența RMGC în zonă, de-a lungul anilor, a avut un impact economic semnificativ asupra comunei și a localităților înconjurătoare. Perspectiva pierderii locurilor de muncă pentru cei peste 400 de localnicii din Apuseni continuă să crească nivelul de îngrijorare și tensiune al acestora și ale familiilor lor, dar și al autoritățior locale și al unora dintre agenții economici din zonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Parcelă de peste 18.000 mp, din zona economică a municipiului, scoasă la licitație de Primăria Alba Iulia: Preț de pornire, durata de concesionare și obligații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcelă de peste 18.000 mp, din zona economică a municipiului, scoasă la licitație de Primăria Alba Iulia: Preț de pornire, durata de concesionare și obligații Consiliul Local din Alba Iulia a aprobat, în ședința de joi, 29 februarie, scoaterea în procedură de licitație publică a unei parcele în suprafață de 18.104 metri pătrați, situat în apropierea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea