Rămâi conectat

Actualitate

Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului” a adunat peste 1.000 de spectatori

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Vreme frumoasă, concursuri cu cai, mici, bere și voie bună, de asta au avut parte în acest sfârșit de săptămână toți cei care au participat la tradiționala sărbătoare ”Tropote în Țara Vinului”, organizată de PDL Alba Iulia.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat duminică în poligonul de la Micești, pentru a urmări și susține concurenții de la competițiile de călărie viteză și de tracțiune. Veniți cu caii pregătiți de concurs, participanții s-au întrecut în a mânui căpăstrul; unii sunt deja veterani ai acestor probe, în timp ce pentru alții a fost prima competiție de acest gen.

Cea mai dificilă probă a fost cea de tracțiune, căruța umplută cu o jumătate de tonă de nisip dovedindu-se prea grea pentru unii concurenți care au fost nevoiți să se retragă deoarece calul nu a reușit să ajungă la finish. Am asistat și la  descalificarea unui proprietar prea dornic de a câștiga concursul, care și-a lovit calul cu biciul, lucru strict interzis la această competiție.

De departe vedeta zilei a fost armăsarul Jenu. Un cal adus din Belgia ce a costat 150 de milioane de lei vechi când era mânz. Proprietarul a mărturisit că este destul de greu de întreținut, mănâncă doar lucernă și trebuie spălat și îngrijit cu atenție, însă și satisfacția este pe măsură. Calul este de mare ajutor în gospodărie și este admirat oriunde merge.

La final toți concurenții au fost recompensați cu diplome, iar caștigătorii au primit premii în bani, câte un sac de orz și câte o cupă.

Participanții s-au distrat până spre seară deoarece organizatorii au mai pregătit demonstraţii de cross cu ATV-uri pe dealurile din apropiere, prezentări de aeromodele şi zboruri cu parapanta ale membrilor clubului Archaeopteryx și în final, un concert extraordinar de muzică şi dans cu Cosmin Toma, Florin Covaciu şi Simona Niculeasă, Flaviu şi Ricky de la “Românii au talent”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea