Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sărbătoarea Muzicii 2016: Concert Alessandro Safina și spectacol de operetă, după regalul muzical oferit de Bere Gratis și maestrul Gheorghe Zamfir. FOTO, VIDEO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Naistul și compozitorul român Gheorghe Zamfir și formația de muzică pop-rock Bere Gratis au concertat, vineri, la Alba Iulia în deschiderea ”Sărbătorii Muzicii”, festival care va continua cu un concert susținut de tenorul Alessandro Safina și un spectacol de operetă.

Sarbatoarea Muzicii01

Vineri seara, în deschiderea Festivalului ”Sărbătoarea Muzicii”, trupa Bere Gratis a concertat alături de maestrul Gheorghe Zamfir, aceștia primind aplauze la scenă deschisă din partea publicului care nu a fost numeros, dar generos.

Formația Bere Gratis a urcat pe scena din Piața Cetății la ora 21.00, iar o oră mai târziu, acesteia i s-a alăturat și naistul Gheorghe Zamfir.

Solistul Mihai ”Miță” Georgescu a declarat după terminarea spectacolului că această fructuoasă colaborare între Bere Gratis și Gheorghe Zamfir a început în 2011, la București, iar după ”un succes răsunător”, proiectul s-a extins și în provincie.

”Miță” a mai arătat că publicul din Alba Iulia a fost extraordinar, iar Ardealul a fost și rămâne un punct forte al formației de muzică pop-rock, în vreme ce maestrul Gheorghe Zamfir a declarat că Orașul Marii Uniri a fost întotdeauna un loc de cultură și tradiție.

Între piesele interpretate în prima seară se numără: ”Eu nu am să te las”, ”Îți mai aduci aminte”, ”Vino mai aproape”, ”La tine aș vrea să vin”, ”Poveste de oraș”, ”Noapte caldă”, ”Ciuleandra”, ”Ciocârlia” sau ”Cântă cucu bată-l vina”.

După concert, atât Gheorghe Zamfir cât și Mihai Georgescu s-au fotografiat cu fanii și au împărțit autografe.

Spectacolul va continua, sâmbătă, cu Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii, care va concerta de la ora 20,30, în Piața Cetății din Alba Iulia, iar duminică, de la aceeași oră, va avea loc un spectacol de operetă “Operetta Gala”, potrivit organizatorilor – Primăria Alba Iulia. Tenorul Alessandro Safina va fi acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Alessandro Safina are o carieră de succes în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai importante scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „opera-rock”- după cum el însuşi îl numeşte.

”Sărbătoarea Muzicii”, pe numele său original Fête de la Musique, își găsește începuturile în Franța anului 1982, fiind preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985. Festivalul se organizează la Alba Iulia din 2012.

Bugetul total al festivalului, în acest an, este de până la 400.000 de lei, iar accesul este gratuit la toate evenimentele.

”Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia a cunoscut cel mai răsunător succes în 2014, cu ocazia spectacolului oferit de cântăreața britanică Bonnie Tyler.

[nggallery id=2350]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea