Rămâi conectat

Curier Județean

Sărbătoarea Muzicii 2016: Concert Alessandro Safina și spectacol de operetă, după regalul muzical oferit de Bere Gratis și maestrul Gheorghe Zamfir. FOTO, VIDEO

Publicat

în

Naistul și compozitorul român Gheorghe Zamfir și formația de muzică pop-rock Bere Gratis au concertat, vineri, la Alba Iulia în deschiderea ”Sărbătorii Muzicii”, festival care va continua cu un concert susținut de tenorul Alessandro Safina și un spectacol de operetă.

Sarbatoarea Muzicii01

Vineri seara, în deschiderea Festivalului ”Sărbătoarea Muzicii”, trupa Bere Gratis a concertat alături de maestrul Gheorghe Zamfir, aceștia primind aplauze la scenă deschisă din partea publicului care nu a fost numeros, dar generos.

Elit - Gustul Desăvârșit

Formația Bere Gratis a urcat pe scena din Piața Cetății la ora 21.00, iar o oră mai târziu, acesteia i s-a alăturat și naistul Gheorghe Zamfir.

Solistul Mihai ”Miță” Georgescu a declarat după terminarea spectacolului că această fructuoasă colaborare între Bere Gratis și Gheorghe Zamfir a început în 2011, la București, iar după ”un succes răsunător”, proiectul s-a extins și în provincie.

”Miță” a mai arătat că publicul din Alba Iulia a fost extraordinar, iar Ardealul a fost și rămâne un punct forte al formației de muzică pop-rock, în vreme ce maestrul Gheorghe Zamfir a declarat că Orașul Marii Uniri a fost întotdeauna un loc de cultură și tradiție.

Între piesele interpretate în prima seară se numără: ”Eu nu am să te las”, ”Îți mai aduci aminte”, ”Vino mai aproape”, ”La tine aș vrea să vin”, ”Poveste de oraș”, ”Noapte caldă”, ”Ciuleandra”, ”Ciocârlia” sau ”Cântă cucu bată-l vina”.

După concert, atât Gheorghe Zamfir cât și Mihai Georgescu s-au fotografiat cu fanii și au împărțit autografe.

Spectacolul va continua, sâmbătă, cu Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii, care va concerta de la ora 20,30, în Piața Cetății din Alba Iulia, iar duminică, de la aceeași oră, va avea loc un spectacol de operetă “Operetta Gala”, potrivit organizatorilor – Primăria Alba Iulia. Tenorul Alessandro Safina va fi acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Alessandro Safina are o carieră de succes în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai importante scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „opera-rock”- după cum el însuşi îl numeşte.

”Sărbătoarea Muzicii”, pe numele său original Fête de la Musique, își găsește începuturile în Franța anului 1982, fiind preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985. Festivalul se organizează la Alba Iulia din 2012.

Bugetul total al festivalului, în acest an, este de până la 400.000 de lei, iar accesul este gratuit la toate evenimentele.

”Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia a cunoscut cel mai răsunător succes în 2014, cu ocazia spectacolului oferit de cântăreața britanică Bonnie Tyler.

[nggallery id=2350]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Publicat

în

17 mai| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă publică ordinară pentru ziua de marți, 17 mai 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, biroul de lucru al Primarului municipiului Alba Iulia, în regim de videoconferinţă.

PROIECT AL ORDINII DE ZI :

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 126/10.04.2017 a Consiliului Local privind aprobarea proiectului Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal „E”, a cheltuielilor legate de proiect şi a acordului de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare şi exploatare a unui imobil (teren), proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, către operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA

4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire „Sediu Tribunal Alba”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat și femeie din Aiud, cercetați pentru braconaj piscicol: Au fost prinși la pescuit în perioada prohibiției

Publicat

în

Bărbat și femeie din Aiud, cercetați pentru braconaj piscicol: Au fost prinși la pescuit în perioada prohibiției

Poliţiştii din Aiud au depistat două persoane care au încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Acțiunile în domeniul piscicol continuă.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, ieri, 16 mai 2022, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Aiud au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestor activități, polițiștii au depistat un bărbat, de 65 de ani și o femeie de 62 de ani, amândoi din Aiud, în timp ce pescuiau pe malul unei bălți, din municipiu.

Faţă de cei doi, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metodă al reproducătorilor, în perioada de prohibiție”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SJU Alba Iulia încurajează pacienții să utilizeze sistemul online de programări, pentru consultații în Policlinică. Cum se realizează o programare

Publicat

în

SJU Alba Iulia încurajează pacienții să utilizeze sistemul online de programări, pentru consultații în Policlinică. Cum se realizează o programare

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia încurajează pacienții să utilizeze sistemul online de programări, pentru planificarea și efectuarea consultațiilor, la policlinica situată pe strada Mușețelului, nr. 2.

Digitalizarea programărilor a reprezentat un proiect important pentru SJU Alba Iulia și ne dorim ca pacienții să beneficieze de această facilitate. Programările online se realizează accesând portalul spitalului: https://portal.spitalalba.ro/Programari-Online. La acest link se poate ajunge și accesând site-ul spitalului: www.spitalalba.ro (click pe ”PROGRAMARI ONLINE”). Ulterior, de pe https://portal.spitalalba.ro/, se accesează categoria ”Programări Online”. Această pagină poate fi găsită și accesând link-ul: https://portal.spitalalba.ro/Programari-Online

Elit - Gustul Desăvârșit

Programarea Online se realizează în doar câteva minute. Pacientul selectează perioada în care dorește, specialitatea medicală și medicul (dacă optează pentru unul). Ulterior, sistemul online caută intervale orare libere în perioada specificată de către dvs. După ce alegeți ziua și ora, trebuie să completați câmpurile cu: nume, prenume, data nașterii, observații (dacă sunt), numărul de telefon și să fiți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

După realizarea acestor pași, vi se va remite o fișă de date și rugămintea de a vă prezenta la consultație cu următoarele documente: • BILET DE TRIMITERE de la medicul de familie • Buletin/Carte de identitate sau certificat de naștere • Card de sănătate • Documente medicale anterioare (Scrisori medicale, Bilete externare, Analize medicale, Copii certificate medicale).

De asemenea, în continuare, se pot realiza și programări telefonice, la numerele de la fișierele policlinicii: 0258826272 sau 0258835505, dar și la numerele de telefon mobil: 0766066193 sau 0766066172. Programările telefonice se realizează, de luni până vineri, între orele 07:00 și 15:00.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare