Șapte persoane, intoxicate grav cu ciuperci, în timp ce se aflau pe Valea Sebeșului la o mânăstire din Șugag

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

ciuperciÎn noaptea de vineri spre sâmbătă, 15 iunie 2013, la ora 00:35, la dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă, prin numărul unic de urgenţă 112, s-a primit un apel care anunţa  intoxicaţia gravă a şapte persoane în urma consumului de ciuperci. Apelul a venit de la o mănăstire, situată în com. Şugag, iar victimele intoxicației s-au dovedit a fi măicuțe la un schit izolat din zonă.

Potrivit ISU Alba,  “pentru o intervenţie cât mai rapidă, dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă a trimis la faţa locului o ambulanţă SMURD, de la Garda de intervenţie Sebeş şi două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Sebeş. În acelaşi timp, a fost solicitat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag condus de domnulul Sora Ioan, care a răspuns prompt solicitării. Pentru că mănăstirea se afla într-o zonă greu accesibilă, singura cale de acces fiind un drum forestier, iar ambulanţele trimise în zonă nu puteau ajunge la persoanele aflate în suferinţă, SVSU Şugag s-a deplasat acolo cu autoturisme de teren. Persoanele intoxicate au fost preluate de ambulanţe şi duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cu aceiaşi promptitudine, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag a răspuns şi în noaptea de 12 martie 2013, la ora 03.50, când un apel, prin intermediul numărului unic 112, anunţa că, o persoană cu fractură deschisă la membrul inferior stâng, în urma căderii într-o râpă pe marginea DN 67C, se află în apropierea barajului Tău, com. Şugag. Ambulanţa sosită la faţa locului nu a găsit persoana accidentată care era căzută la 6-7 m faţă de nivelul drumului. Doar intervenţia promptă a domnului Sora Ioan şeful SVSU Şugag care cunoştea foarte bine zona, a făcut ca persoana să fie găsită şi salvată.”

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În acest sens ănspectorul șef al ISU Alba, Dorel Sofica a declarat:

“Pentru buna colaborare pe care am avut-o până în prezent şi pentru promptitudinea cu care Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag intervine ori de câte ori este solicitat, salvând vieţi omeneşti şi importante bunuri materiale, dorim să adresăm sincere mulţumiri Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag! Felicitări!”

 foto arhivă

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136