Rămâi conectat

Cultură Educație

”Săptămâna legumelor şi a fructelor” la final: cantități mari de alimente colectate de către elevii Colegiului Național ”Avram Iancu” Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, la nivelul întregii țări a fost organizată campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate denumită ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor”, acest eveniment desfăşurând-se în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor” a implicat strângerea de legume şi fructe de către elevii şi profesorii voluntari implicaţi în acest program şi donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente, iar prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Printre unitățile școlare din județul nostru implicate în acest proiect se regăsește Colegiul Național ,,Avram Iancu” Câmpeni, care a avut ca grup-țintă toți cei câteva sute de elevi din clasele V-XII, coordonați de o echipă numeroasă de cadre didactice: directorii Natalia Narița, Emilian Petrea și 24 de diriginți, la care s-au adăugat Emilia Oargă – reprezentant Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, consilierii școlari Elena Delia Ionică și Delia Maria Ciorea de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba.

În cadrul acestui proiect, fiecare coordonator  a identificat a persoanelor aflate în dificultate, consilierii școlari au prezentat această campanie în școală, iar ulterior au fost colectate și dirijate fructe, legume și chiar alimente neperisabile către Asociația Filantropică Ortodoxă Câmpeni – Serviciul socio-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu și către familiile nevoiașe ale unor elevi. Conducerea unității de învățământ a transmis faptul că această campanie a fost o adevărată reușită deoarece s-au colectat cantități mari de cartofi, făină albă, ulei, zahăr, clementine, varză, ceapă, morcovi, ardei, orez, mălai și multe alte alimente, iar pe această cale dorește să le mulțumească în primul rând elevilor și părinților, cât și tuturor persoanelor  implicate în această activitate de voluntariat, care a avut un impact deosebit la nivelul școlii.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea